In 2010 kreeg Eric O’ Grey te horen dat hij nog maar vijf jaar te leven had. Hij had type 2 diabetes, woog 154 kilo en zijn medicijnen kostten hem bijna 1000 euro per maand. Hij leidde een erg teruggetrokken leven en voelde zich ongemakkelijk rondom andere mensen. 

asielhond
Peety | Still YouTube

Naar eigen zeggen was Eric gestopt met leven. Toen hij op een dag niet meer in een vliegtuigstoel paste en daarmee het hele vliegtuig ophield, besloot Eric dat het tijd was voor een grote verandering. Onderdeel van die verandering was asielhond Peety. Hij was een hond van middelbare leeftijd met obesitas, die alleen was achtergelaten in een achtertuin. Eric vertelde dat de hond uit eenzelfde situatie kwam als hij zelf, zonder vrienden en mensen om hem heen, maar dat hij uiteindelijk een hele trotse hond werd.

Door de dagelijkse wandelingen met Peety en gezonder eten verloor Eric 63 kilo. Naast onvoorwaardelijke liefde, leerde Peety hem over loyaliteit:

“De hond keek naar me alsof ik de beste mens op aarde was, dus besloot ik om die ook te worden”.

Peety is helaas kort daarna overleden aan kanker. Eric heeft daarna een nieuwe hond geadopteerd, Jake, waar hij een halve marathon mee gaat rennen. Maar Eric is Peety eeuwig dankbaar, want dankzij hem staat Eric elke dag op met de gedachte dat hij de beste persoon wil worden die hij kan zijn. Hij vraagt zich vaak af: wie heeft nou eigenlijk wie gered?

Het wederzijdse reddingsprogramma van de Humane Society Silicon Valley wil verhalen delen over de impact die geredde honden kunnen hebben op mensen. Het initiatief probeert de manier waarop mensen over dierenwelzijn denken te veranderen. Door het vertellen van dit soort verhalen hoopt het programma te laten zien dat wanneer je het lokale dierenasiel steunt, je niet alleen het leven van het dier verbetert, maar ook het leven van een mens. De verhalen geven de enorme impact die dieren en mensen op elkaar hebben weer en laten zien dat het redden geen eenrichtingsverkeer is.

Bekijk hier een kort documentaire over Eric en Peety:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Zie meer verhalen van de Humane Society Silicon Valley op MutualRescue.org.

Bronnen: Huffington PostMutualRescue.org, Humane Society Silicon Valley ©PiepVandaag.nl Laura Polderman