In een woning in Den Haag heeft de politie vorige week een dode persoon aangetroffen, die vermoedelijk al een maand eerder was overleden. Uit de woning werden 18 katten gered. Zij hebben al die tijd met hun eigenaar vastgezeten. Je kunt de katten helpen met een donatie via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag.

Help de 18 katten gered uit woning van overleden eigenaar
Help de 18 katten gered uit de woning van hun overleden eigenaar | Foto: via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag

De politie schakelde de dierenambulance in om te assisteren. Linette Eveleens van Dierenambulance & Hospitaal Den Haag:

“Het is zo verdrietig. Dat iemand daar al een maand ligt, zonder dat die persoon door iemand wordt gemist.”

De medewerkers betraden de benedenwoning van 80 vierkante meter, waar wel 18 katten rondliepen. De dieren hadden geen eten meer en konden ook niet ontsnappen, want alle ramen zaten dicht. Ze wisten te overleven door een lekkage in de badkamer, waardoor zij genoeg te drinken hadden. De situatie is volgens het ambulancepersoneel uitzonderlijk. Gelukkig maken zij dit niet vaak mee:

“Hopelijk haalde de bewoner geluk uit het gezelschap van de katten, maar het houden van achttien katten, dat is geen gezonde situatie.”

Dit wordt ook wel hoarding genoemd, wanneer iemand een grote groep dieren houdt waar niet adequaat voor gezorgd kan worden, of als de persoon in kwestie een andere verzamelwoede heeft. Een aantal jaar terug schreven wij over een hoarder in New York, die wel 30 honden en katten had verzameld. Vaak is dit met de beste bedoelingen, maar raken de dieren ernstig verwaarloosd.
.

#GNvdD: 30 honden en katten gered van ‘dierenverzamelaar’

.
Er waren twee ambulances nodig om de katten te vangen. Ze zijn veilig overgebracht naar het hospitaal van de dierenambulance bij landgoed Oosterbeek in Bezuidenhout. Ook werden er extra vangkooien met eten erin neergezet, voor het geval dat er nog andere katten verstopt zaten. Het bleef bij de achttien katten, die het naar omstandigheden goed maken. Eveleens:

“Alle katten waren wel angstig en ondervoed.”

.

Help de 18 katten gered uit woning van overleden eigenaar
Foto: via Dierenambulance & Hospitaal Den Haag

Elf katten die geen ernstige verwondingen of andere klachten hadden zijn overgebracht naar het dierenasiel Julialaantje in Rijswijk. De zeven andere katten blijven voorlopig nog even in het hospitaal. Wanneer zij er volledig bovenop zijn, wordt er een nieuw huisje voor hen gezocht:

“De katten zijn sociaal, ze genieten inmiddels voorzichtig van de aandacht die ze hier krijgen.”

Wil jij de katten helpen bij hun herstel? Doneren kan via de website van Dierenambulance & Hospitaal Den Haag.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Juliëtte Ronteltap