Iemand die veel dieren houdt, doet dit vaak uit oprechte liefde voor dieren. Een hond die maar niet geadopteerd wordt of een zwangere poes gevonden op straat; alles wordt in huis gehaald. Tot de situatie in sommige gevallen gigantisch uit de hand begint te lopen. Zo ook in Queens, New York, waar vele honden en katten uit een onhoudbare situatie werden gered.

dierenverzamelaar
De honden en katten van de dierenverzamelaar waren ernstig verwaarloosd | Foto: AMA Animal Rescue

Organisatie AMA Animal Rescue kreeg een anonieme tip binnen over een dierenverzamelaar (hoarder) in Queens. Michele Walsh van AMA vertelt:

“We namen meteen actie en kwamen terecht bij een familie die ontzettend veel honden had. De bedoeling was eigenlijk om de meest verwaarloosde beestjes mee te nemen, maar het draaide erop uit dat die mensen elk dier aan ons overgedragen hebben.”

De situatie was schokkend, maar heeft gelukkig een happy end voor de vele dieren. AMA kwam terug met zo’n 30 honden en katten. De meesten ziek en gewond, onder de parasieten en meerdere met huidproblemen. Het moeilijkste gedeelte was volgens Michelle niet eens het weghalen van de dieren, maar de verzorging daarna.

“Ieder dier had zo veel zorg nodig. Gelukkig werkten we samen met Beth en Erica van de geweldige organisatie Positive Tails, om ervoor te zorgen dat ieder diertje kreeg wat het nodig had.”

Positive Tails helpt mensen die dierenartskosten niet kunnen betalen en vecht daarnaast tegen dierenmishandeling. Ook dokter Ford van Noah’s Ark hielp mee om alle dieren de nodige zorg te geven.

“Na de reddingsactie heeft het zo’n 12 uur geduurd om ervoor te zorgen dat ze allemaal behandeld werden tegen vlooien en om voor iedere hond of kat een passend medicijn te vinden. Meerdere honden hadden poep vastgekoekt zitten in hun vacht en dat hebben we eruit moeten scheren. De ideale situatie voor deze honden is een huis zonder andere honden; dit omdat de meeste nog darmparasieten bij zich dragen en deze makkelijk overgebracht kunnen worden naar andere honden.”

De meeste honden die nu opgevangen worden bij AMA kunnen gelukkig al snel geadopteerd worden. Michele:

“We hebben vooral ontzettend veel reacties gehad op de puppy’s. We stellen dat zeker op prijs, alleen wil ik wel benadrukken dat we daarnaast ook nog volwassen honden hebben die ook erg graag een huisje willen waar ze de rest van hun leven mogen blijven.”

Bron:

  • YouTube (kanaal inmiddels opgeheven)

©AnimalsToday.nl Sophie Janssen