Iedereen kent Grumpy Cat; de poes met een altijd norse uitdrukking, die natuurlijk niets zei over haar werkelijke gemoedstoestand. Grumpy, haar echte naam was Tardar Sauce, kreeg grote faam op  internet, waaruit haar eigenaren veel voordeel sleepten. Tardar Sauce werd regelmatig in zeer rumoerige situaties getoond als een bezienswaardigheid, ter promotie van merchandise. De poes is op 14 mei overleden aan de gevolgen van een blaasontsteking.

Grumpy Cat
Grumpy Cat (Tardar Sauce) is overleden op 14 mei 2019 | Foto: Paul Anderson/flickr

Het overlijdensbericht op Twitter doet vermoeden dat de eigenaren oprecht verdrietig zijn over het heengaan van de poes. Grumpy Cat werd vooral bekend door de zwarte humor waarmee het dier (zogenaamd) de wereld beschouwde. Er ontstond een karakter met een enorme schare fans op Twitter en Facebook.

Grumpy Cat: geen normaal kattenleven

Met beide voeten op de grond was Grumpy natuurlijk gewoon een poes die helemaal niet zat te wachten om aan fotografen en hordes fans getoond te worden. Tardar Sauce heeft een verre van normaal kattenleven gehad en is met 7 jaar niet oud geworden. En ook al genoten veel mensen van haar; het was toch om twijfelachtige redenen. Grumpy was geen chagrijnig poesje, maar een dier met wat andere genen, waar mensen erg om moesten lachen. De knorrige teksten bij haar uiterlijk hadden natuurlijk niets met het dier van doen, maar maakten van de poes ongewild een beroemdheid.

Grumpy Cat
Tardar Sauce heeft geen normaal kattenleven gehad | Foto: Gage Skidmore/Wikimedia

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel