Zwarte katten zijn ook bij ons de ‘rode’ draad vandaag op Black Cat Day, waarop aandacht wordt gevraagd voor de adoptie van zwarte katten. Deze donkere spinners blijken veel minder vaak uit het asiel gehaald te worden dan kleurrijke soortgenootjes, zoals we vanochtend al schreven.

zwarte katten
De zwarte kat en de glazenwasser | Foto: screenshot video The Dodo/YouTube

Her vooroordeel over zwarte katten – ze zouden niet zo speels zijn en minder aanhankelijk – is absolute onzin. En dat blijkt uit de video die we als afsluiting van Black Cat Day met jullie willen delen. Neem nou de eenogige zwarte kat, die op het eerste gezicht geen beauty is, maar een prachtig karakter heeft. En de bijna zwarte kat die een bijzondere band opbouwde met een hagedis. Of de zwarte huispanter die alles van het kastje mept wat er volgens hem niet thuishoort. En de glazenwasser moet ook gedacht hebben ‘wie is die speelse rakker?’.

Fascinerend
De redenen waarom zwarte katten langer in het asiel blijven zijn dus vooral gebaseerd op vooroordelen. Maar als we inzoomen op gitzwarte katten dan valt op hoe mooi hun vacht is, net zo fascinerend als zwarte panters. Door hun kleur vallen de ogen van zwarte katten extra op en dat geeft ze bijzonder karakteristieke koppies. Kortom, er is geen enkele geldige reden om geen zwarte of zwart-witte kat uit het asiel te halen, want laatstgenoemden vinden ook minder makkelijk een nieuw mandje.

zwarte katten
Een prachtige vacht en sprekende ogen | Foto: publiek domein

Adopteer!
Dus wie de aanschaf van een kat overweegt: ga naar het asiel en laat je oog vallen op één van de prachtige en lieve zwarte katten die daar op een nieuw baasje zitten te wachten. We garanderen dat je er beslist geen spijt van krijgt. Mits je natuurlijk op voorhand goed weet wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van een kat. Maar dat geldt voor alle katten, of ze nou rood, wit, cypers, lapje of zwart zijn.

Bekijk de video hieronder en we weten zeker dat je meteen verkocht bent. Ook ten aanzien van de katten en kittens die het wat minder goed troffen in het leven. Prettige Black Cat Day!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: The Dodo/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel