Een groep vrachtwagenchauffeurs onderweg naar Botswana heeft een baby-olifant, dat ze aan de kant van de weg vonden, van de dood gered.

baby-olifant
Vrachtwagenchauffeurs redden baby-olifant | Foto: Facebookpagina Elephants Without Borders

De vrachtwagenchauffeurs waren vorige week onderweg naar Botswana, toen het baby-olifantje uit de bosjes vandaan kwam. Ze zagen snel dat het pas drie weken oude olifantje hulp nodig had en twijfelden geen moment. Het kleine olifantje had duidelijk ernstige dorst, dus de mannen gaven het diertje water.

Toen de dierenreddingsorganisatie Elephants Without Borders (EWB) over het kleine olifantenweesje hoorden, kwamen zij tot de redding. Ze namen het dier op en zorgen voor het gewonde, getraumatiseerde baby-olifantje in het reddingscentrum.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Toen ze bij EWB aankwam was de baby-olifant ernstig ondervoed, uitgedroogd, verbrand door de zon en had ze bijtwonden en ernstige diarree. Na 11 dagen in het reddingscentrum, is het olifantje al wat opgeknapt, hoewel ze nog een lange weg heeft te gaan. Hopelijk kan het olifantje uiteindelijk weer in het wild worden uitgezet.

Bron ©AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor