Vrachtwagenchauffeur Paul Robertson heeft geen tierelantijntjes nodig in zijn vrachtwagen, hij heeft iets veel beters. Zijn geredde kat Percy zit elke rit trouw naast hem, op een speciale verhoging die Paul voor hem gebouwd heeft.

vrachtwagenchauffeur
Kat Percy | Foto: facebook pagina Paul Robertson

Het leven van een vrachtwagenchauffeur kan erg eenzaam zijn. Pauls kat Howie overleed afgelopen jaar en hij besloot een andere kat te redden. Toen hij Percy ontmoette viel het Paul meteen op dat Percy letsel aan zijn rechteroog had gehad. Ook miste het mannetje een hoektand en had hij een diepe snee in zijn rechteroor.

Niet alleen Percy’s littekens vielen op, Paul zag ook een lieve en uitgehongerde kat. Net zoals bij Percy, kan het uiterlijk van Paul mensen ook op het verkeerde been zetten. Paul is een grote, stoere vrachtwagenchauffeur met een dikke baard en een passie voor roller derby. Maar onder zijn harde uiterlijk ligt een goedhartige dierenliefhebber en een toegewijde vriend.

In hun eerste twee weken samen genoot Percy van de zon, keek naar de vogeltjes en nestelde zich onder het rijden tegen zijn nieuwe papa aan. Hoe meer ze rijden, hoe meer Percy’s opbloeit. “Hij is erg aanhankelijk en houdt ervan zo dicht mogelijk tegen mij aan te kruipen en dan zijn wang tegen me aan te wrijven. Hij houdt van spelen, spint ondertussen een heleboel en hij houdt uiteraard van eten en dutjes doen”, vertelt Paul vol liefde.

Dankzij Percy begint elke dag van Paul weer met een glimlach. Paul:

“Ik hoef mijn wekker niet meer te zetten, Percy maakt me wakker met een wilde speelsessie. Alleen leven kan best fijn zijn, want je kunt doen wat je wil. Maar als ik alleen zou zijn, zou ik niet zo lachen als ik nu met Percy doe.”

Schrikken
Nu kan Paul weer lachen, maar Percy heeft hem afgelopen maand flink laten schrikken. Hij sprong in Ohio uit het raampje van de vrachtwagen omdat hij een vogel zag. Na uren zoeken en een korte, onrustige nachtrust moest Paul verder op zijn reis. Hij had een waarde van duizenden dollars in zijn wagen en voelde zich verplicht om zijn werk te doen, ondanks zijn verdriet over Percy. Facebookvrienden over de hele wereld hielpen hem door het bellen van asielen en het plaatsen van foto’s op internet. 650 kilometer verder, arriveerde Paul bij een fabriek in Indiana. Hij wilde wat papierwerk pakken en zag opeens een smoezelige oranje kat onder de truck vandaan lopen: Percy. De kleine verstekeling had de hele weg mee gereisd onder de vrachtwagen. Hij had honger en stonk naar diesel, maar verder ging het prima met stoere Percy. Paul bedankte iedereen voor het helpen met zoeken en gaf meteen toe dat ‘deze kleine oranje harige ziel’ de wereld betekent voor hem.

Goede reis Percy en Paul!

Bron ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.