Dagelijks vervoert vrachtwagenchauffeur David Binz met zijn truck gereedschap voor de mijnbouw, bouw en oliewinning. Maar daarnaast vervoert hij nog iets veel kostbaarders in zijn vrachtwagen: geredde dieren.

vrachtwagenchauffeur
Foto: Toni McQueen / Operation Roger – Truckers Pet Transport

David Binz is namelijk vrijwilliger voor de organisaties Kindred Hearts Transport Connection en Operation Roger- Truckers Pet Transport. Deze organisaties vervoeren dieren zonder baasje naar hun nieuwe eigenaar, pleeggezin of opvangadres. Voor David Binz, een echte dierenliefhebber, betekent zijn vrijwilligerswerk erg veel:

“Hierdoor kan ik iets terugdoen voor de samenleving. Als je een normale baan van 9 tot 5 hebt, heb je vele mogelijkheden, maar deze opties zijn er niet voor vrachtwagenchauffeurs. Dit is iets dat ik kan doen om een verschil te maken.”

Al 111 dieren vervoerd
Samen met zijn eigen hond Izzy, die David vergezelt op zijn reisjes, heeft hij al 111 dieren naar hun nieuwe eigenaren gebracht. Gewoonlijk heeft hij zo’n 4 of 5 dieren die met hem meereizen. Meestal zijn dit honden en katten, maar hij vervoert ook gerbils, vogels en zelfs een keer een hangbuikzwijn. Het vreemdste dier dat hij ooit vervoerde was een soldatenara.

“Dit was een beetje ongebruikelijk voor mij, “ zegt David. “De vogel zei dat ik te lang aan de telefoon zat en dat ik moest ophangen.”

Gehecht
Voor David is het afgeven van de dieren na de lange reis niet altijd even makkelijk. Na zo’n lange tijd samen te hebben gereisd raakt hij vaak gehecht aan de dieren.

“Soms moet je een beetje huilen. Je moet echt tegen jezelf zeggen, ‘oké, ik heb dit beestje geholpen. Nu is het weer tijd om een andere te helpen.”

Bron ©PiepVandaag.nl Nadine van Wissen