Een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur en zijn vrouw troffen biggetje Glen rennend op de snelweg aan. Ze brachten het varkentje, slechts een paar weken oud, naar Skylands Animal Sanctuary and Rescue, Hier kan Glen voortaan heerlijk genieten van een varkenswaardig bestaan.

biggetje
Foto ter illustratie | Fotocredit: j054lm0n Flickr via Compfight cc

Wat een geluk had het biggetje, dat hij na zijn pijnlijke val door een echtpaar met hart voor dieren werd gevonden en meegenomen. Nadat hij bij het Skylands Animal Sanctuary and Rescue was gebracht, werd geconstateerd dat het varkentje een gebroken achterpootje had. Ook was het binnenste van een hoefje afgescheurd tot op het bot. Glen verblijft nu in de ziekenboeg, waar hij alle zorg krijgt die hij nodig heeft, en volgens de stichting verloopt zijn herstel gelukkig voorspoedig.

Varkens zijn ontzettend intelligente en emotionele wezens. Wetenschappers hebben niet alleen vastgesteld dat varkens slim zijn, ze zijn zelfs slimmer dan honden, de meest primaten en driejarige kinderen. Ze staan op de vierde plaats van meest intelligente schepsels op aarde.

Het leven van varkens geboren in de vleesindustrie, is treurig. Meestal zien ze voor het eerst zonlicht als ze in een vrachtwagen onderweg naar het slachthuis zijn. Hun korte leven tot dan hebben ze doorgebracht in een hok waar ze hun kontje nog niet kunnen keren. Een verschrikkelijk bestaan. Gelukkig weet biggetje Glen nu in ieder geval wat liefde is. Hij heeft misschien een slechte start gehad in zijn leven, maar hij gaat een mooie toekomst tegemoet.

Wil je meer weten over Skylands Animal Sanctuary and Rescue en op de hoogte blijven van Glens vooruitgang? Neem dan eens kijkje op de Facebookpagina.

Bekijk hier een filmpje van de kleine Glen, nadat hij net is aangekomen bij de dierenopvang:

Bron: OneGreenPlanet ©Animals Today Sophie Janssen