Een wilde vos die begin december werd gevonden met een pijl in zijn nek, is wonderwel genezen dankzij de goede verzorging bij Wildlife Aid Foundation in Engeland. Eind december kon het dier weer worden uitgezet.

pijl
De pijl is dwars door de nek geschoten | Foto: screenshot video

Nadat een melding over de aangeschoten vos binnenkwam trok Simon Cowell, oprichter van Wildlife Aid Foundation, trok hij er met zijn team op uit om het dier te vangen. Dat viel nog niet mee; de vos gaf zich niet zomaar gewonnen en het duurde een uur voor ze haar te pakken hadden. Het drie jaar oude vrouwtje was duidelijk bewust beschoten.

De pijl die uit de nek stak was een gruwelijk gezicht, en had aan beide kanten een flinke wond van zo’n 5 cm veroorzaakt. Onmiddellijk ging ze onder het mes. Dierenarts Emma Lloret Avella behandelde het dier:

“Het moedwillig verwonden van wilde dieren is afschuwelijk. Ik vermoed dat de vos wel een dag heeft rondgelopen met de pijl in haar nek.”

“De wond heb ik schoongemaakt en het dode weefsel verwijderd, voor het aanbrengen van de hechtingen. Om het wondvocht af te voeren deed ik er een drain in.”

Gelukkig herstelde de vos snel en kon ze eind december weer worden vrijgelaten, vlak bij de plek waar ze was aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van Wildlife Aid Foundation krijgt de organisatie jaarlijks met zo’n 100 incidenten te maken waarbij sprake is van doelbewuste wreedheden; slechts een enkele keer betreft het dieren die gewond zijn geraakt door pijlen.

Gezond en wel wordt de vos weer vrijgelaten:

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde