De familie Gallagher uit Ierland kreeg onlangs een geweldige verrassing. Hun geliefde Jack Russell Spot was al een half jaar vermist en eindelijk konden ze hem weer in de armen sluiten. Doordat Spot gechipt was, is hij via een opvang gelukkig thuis gekomen. 

chip
Dankzij zijn chip is Jack Russel Spot weer thuis (niet het dier op deze foto) | Fotocredit: Alluka Zoldyck Flickr via Compfight cc

Spot verdween
Zo’n zes jaar geleden vond Spot een thuis bij de familie Gallagher, als vriendje voor de 10-jarige Duitse herder Dora. Zoals gebruikelijk is op het Ierse platteland slenterden Spot en Dora overdag lekker buiten rond en kwamen ze naar huis voor hun maaltje. Tot afgelopen 25 mei: Spot kwam niet thuis. Na wekenlang zoeken begon de familie de hoop te verliezen dat Spot nog gevonden zou worden.

Vooral Dora miste Spot verschrikkelijk. Ze had geen zin meer om te eten, kreeg last van haaruitval en ontwikkelde huidinfecties door de stress. Ook zoontje Samuel leed erg onder het gemis van Spot. Samuel heeft diabetes en Spot was sinds zijn intrede in het gezin veel bij hem te vinden, alsof hij voelde dat het jongetje ziek is. Jason Gallagher:

“Het was ongelofelijk. Alsof er een sterfgeval in de familie was. Samuel was zo ontzettend verdrietig en hij veranderde in een heel ander jongetje.”

Terecht dankzij chip
De familie probeerde zo goed en kwaad als het kon verder te gaan met hun leven. Totdat Jason opeens een telefoontje kreeg van Collon Animal Sanctuary. Er was een hond aan de opvang overgedragen en na een check van de chip bleek het om Spot te gaan. Het lijkt erop dat iemand Spot voor een zwerfhond heeft aangezien en hem een half jaar bij hem heeft gehouden. Diegene werd echter allergisch en heeft Spot toen afgestaan. Jason kon het niet geloven:

“Ik heb Spot opgehaald bij de opvang en ben met hem op de veranda gaan wachten totdat Samuel thuis kwam uit school. Niemand hield het droog; de kinderen huilden, mijn vrouw en zelfs de buren.”

De Gallaghers zijn dankbaar dat er een familie is die Spot heeft opgevangen, maar ze zijn vooral blij met de chip. Dankzij die chip is Spot weer veilig thuis.

“Waarschijnlijk zou ik zo langs Spot gelopen zijn als ik hem tegengekomen was, meneer was namelijk een paar kilo aangekomen dus ik had hem niet meteen herkend. Daarom kan ik ook niet benadrukken hoe belangrijk het is om je dier te chippen.”

Spot is op tijd terug om Kerstmis te vieren met zijn familie. En hoewel het gezin uitkijkt naar de feestdagen, is er volgens Jason geen geschenk op de wereld zo mooi als hun Spot weer thuis hebben.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen