Puppy Trooper raakte ernstig gewond door een treinongeluk. Het diertje raakte twee poten en een oog kwijt, maar niet de wil om te leven. Dankzij dierenhulporganisatie Animal Friends Humane Society is Trooper klaar voor een nieuw leven.

Trooper
Hij verloor twee poten en een oog, maar niet de wil om te leven | Foto: The Trooper Telegraph/Facebook

Volgens nieuwswebsite WCPO Cincinnati werd puppy Trooper op 13 maart gedumpt in een park in Hamilton, in de Amerikaanse staat Ohio. Toen hij een paar uur later de spoorweg wilde oversteken, werd hij aangereden door een trein. Hierbij raakte hij ernstig gewond. Na het vreselijke ongeluk ving Animal Friends Humane Society hem op. Tara Bowser:

“De trein amputeerde zijn beide achterpoten en een stuk van zijn staart. Door de impact van de trein op zijn kleine lijfje had hij ook een oogbolfractuur. Trooper werd onmiddellijk in een spoedkliniek opgenomen. Hij werd gelijk geopereerd om zijn achterpoten en staart verder te amputeren, zodat de chirurgen het wondgebied konden schoonmaken en genoeg huid overhielden om te hechten. Ze verwijderden ook zijn linkeroog, omdat het onherstelbaar beschadigd was.”

Wonder

Ondanks de ernst van zijn verwondingen en meerdere operaties herstelde de jonge hond goed en bleef hij een vrolijke, nieuwsgierige hond, die dol is op knuffelen. Dankzij de Paw it Forward 4D Foundation kreeg hij een rolstoel, waarmee hij al snel goed overweg kon. Het is prachtig om te zien hoe goed Trooper zich voortbeweegt in zijn rolstoel:

Adoptie

Animal Friends Humane Society deelde regelmatig updates over Troopers herstel op Facebook. Zo veel mensen leefden met het hondje mee, dat er regelmatig adoptieverzoeken binnen kwamen. Inmiddels heeft de organisatie tussen de vele aanvragen het perfecte gezin voor hem gevonden:

“Ze hebben ervaring met gehandicapte dieren en er is altijd iemand thuis die hem de verzorging kan geven die hij nodig heeft.”

Afgelopen weekend is de pup aangekomen bij zijn nieuwe familie. Zijn belevenissen zijn nu te volgen via de Facebookpagina The Trooper Telegraph (@whatatrooper).

https://www.facebook.com/whatatrooper/photos/a.317855582231080/319596438723661/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARCp_WGVgBCTXwJpCzBhuBZ8s5ptTQeNeeZ4wjofkBrD0C8niv7d-YSwECdUUhs0CGIpD8nhdbEFlwPC-lzlfv_NGmQksCN7ulZVU7mED52I9yeiKjWw3IWATS0AGSNYsXseyLky9I0u_RvD842kdpHgwPkQaNDkCvRpcAm1_tim3DFPIz3zcyNsZaknssScm5GiLg3EkI2Ap4u_fJ9qJ9ZhsVGRSOEGtd4CcDuF70qydG0IjGhAFYHPoAwg0LowLmihZ6dXpOrMijmnbE4G19jVmUT9BNQRz6yN7ppa8QaTXfDK6qf_5vx8OR8Bi4uOT1XI8yXbo4B7uDGkjhuegEw&__tn__=-R

Goed leven

Het verhaal van Trooper heeft veel mensen geraakt, zowel in positieve als in negatieve zin. Animal Friends vermeldde op Facebook:

“We willen graag iedereen die ons steunde bedanken om dit mogelijk te maken voor Trooper. In het begin kregen we veel negatieve reacties van mensen die vonden dat we hem moesten euthanaseren, dus we hopen dat het delen van Troopers verhaal de mening van sommigen heeft veranderd. Wij houden van onze plaatselijke beroemdheid.”

Ondanks zijn verwondingen zal Trooper met wat aanpassingen volgens Tara Bowser een goed en comfortabel leven kunnen leiden. De voormalige 17-jarige eigenaar van de hond is getraceerd en wordt aangeklaagd wegens wreedheid en het achterlaten van een dier.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.