Twee tieners in Australië hebben een kangoeroe gered uit de modder. Het dier zat tot zijn nek vast in de modder en kon niet meer los komen. De twee jongens twijfelden geen moment en redden de kangoeroe uit zijn benarde positie.

modderpoel
Foto: Nick Heath

Nick Heath and Jack Donnelly reden op hun motoren nabij de Nepean River net buiten Sydney, toen Jack een klein dierenhoofdje boven de modder uit zag steken. Het hoofdje was dat van een kleine kangoeroe, die zo’n 30 meter vanaf de vaste grond in de zuigende modder vast zat.

De jongens hoorden het dier in angst janken en grommen, terwijl hij tevergeefs probeerde uit de dikke modder te komen. De tieners konden niet goed bij de kangoeroe komen, dus reden ze snel naar huis, waar ze een lang touw pakten, om vervolgens meteen terug naar de kangoeroe te racen.

Toen ze eenmaal terug waren in de groeve, bond Nick het touw om zijn middel en kroop door de modder naar de kangoeroe toe. Toen hij het dier eenmaal vast had, hielp Jack hen om weer aan vaste grond te komen.

Nick:

“Het leven van de kangoeroe was belangrijk voor ons, dus we hebben ons best gedaan om hem te pakken. We denken dat hij op zoek was naar water en het was er heel modderig, dus kwam hij erin vast te zitten.”

Na de reddingsactie belden de twee tieners Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES), de grootste dierenreddingsorganisatie van Australië. Een van de experts van WIRES verklaarde dat de kangoeroe waarschijnlijk inderdaad op zoek was naar water en vervolgens vast kwam te zitten in de modder. Afgaand op de staat van de nieren van het dier, heeft de kangoeroe waarschijnlijk een behoorlijke tijd vast gezeten. Hij was uitgedroogd, maar zal na medische behandeling waarschijnlijk weer volledig herstellen en uitgezet kunnen worden in de vrije natuur.

Bron: Good News Network ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor