Kater Tiho zwalkte vorig jaar november door de straten van Roemenië. Zo mager, vuil, ziek en anoniem. Gelukkig werd hij door een dierenvriend opgepakt en naar de dierenarts gebracht voor medische verzorging. Helaas bleek hij kattenaids te hebben, waardoor hij geen schijn van kans had in Roemenië. De medewerkers van kattenhulporganisatie Zwerfkat in Nood waren erg aangedaan door het lot van Tiho en besloten hem naar België te laten komen.

aids
Foto: Zwerfkat in Nood

Toen duidelijk was dat Tiho ernstig ziek is, werd zijn toekomst erg onzeker. De dierenarts kon Tiho nog een paar dagen bij zich houden, maar er was geen permanente opvang beschikbaar voor een kat in zijn situatie. Het was hartverscheurend. De speciale aidskattenafdeling van Zwerfkat in Nood, Buddy Kat, besloot Tiho daarom te helpen. Hij sterkte een paar maanden aan in Roemenië en kreeg de benodigde inentingen voor hij aan zijn reis naar België begon. Eind februari arriveerde hij en werd met open armen ontvangen.

aids
Foto: Zwerfkat in Nood

“Na een twee dagen lange busreis kwam Tiho binnen in onze gespecialiseerde opvang Buddy Kat. We hebben Buddy Kat in het leven geroepen, omdat ook aidskatjes een buddy nodig hebben, en zij net zoveel rechten hebben op een huisje als een gezonde kat. Maar wat is hij leuk! Hij voelde zich meteen op zijn gemak. Sterker nog, we hebben een zwaan-kleef-aantje in huis. Alles ontdekken, kennismaken met andere katten, geen probleem. En maar knuffelen, kopjes geven en blij zijn. Hij zorgt er zelf wel voor dat hij geen aandacht tekort komt! Welkom in ons landje Tiho, en binnenkort gaan we een huisje voor jou zoeken!”

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl