Toen medewerkers van de Vlaamse kattenopvang Zwerfkat in Nood van de politie Maasland/Dilsen Stokkem een bericht kregen over een aangereden kat die al uren op straat lag, wisten ze niet wat ze hoorden. Was het dier inmiddels overleden, of was het een spoedgeval? Ze wisten het niet, maar een van de medewerkers ging snel op pad.

kat Wiggle
Wiggle | Foto: Zwerfkat in Nood

Bij gebrek aan een dierenambulance wordt de opvang ingeschakeld bij katten in noodsituaties, en tijd is dan van essentieel belang. De politie reageerde echter laconiek, men was bij het dier geweest, maar wist niet wat te doen en dacht er pas een paar uur later aan hulp in te schakelen.

Aangekomen op de plek van het vermoedelijke ongeluk trof de medewerkster een grote zwart-witte kater aan, die met een bezem aan de kant was geveegd. Het dier wiebelde met zijn kopje en kon zijn achterpoten niet meer bewegen. Snel ging ze naar de dierenarts, die weinig hoop had. De kat kreeg een infuus aangelegd, werd onderzocht, foto’s werden gemaakt. Hieruit bleek dat er geen sprake was van een aanrijding: de kat had ataxie. En toen hij toch onder narcose was heeft de dierenarts hem gelijk gecastreerd.

De grote kater was bang en boos, maar een paar dagen later keek hij al wat vriendelijker rond. Blijkbaar moest hij even bijkomen van zijn nare avonturen. Vanwege zijn waggelende loop, door zijn evenwichtsstoringen en motorische problemen, kreeg hij de naam Wiggle. Ondanks alles kon hij zich goed behelpen en genoot hij van alle aandacht en knuffels. Helaas bleek Wiggle doof te zijn en ook kattenaids te hebben, waardoor hij de ene dag ziek was, lamlendig en met hoge koorts, en de andere dag weer opknapte en om aandacht vroeg.

Om zijn immuunsysteem te versterken kreeg hij een behandeling met het middel interferon. Hij bloeide op en ging steeds beter lopen. En na een maandenlange zoektocht vond hij zijn gouden mandje, bij iemand die hem nam zoals hij was, met al zijn gebreken. Een dame uit Amsterdam besloot Wiggle een nieuw thuis te geven, dit had niemand meer durven dromen. De verhuizing viel hem zwaar, maar nu is hij helemaal gelukkig, ligt graag op de bank en speelt met balletjes. Als een mak lammetje loopt hij achter zijn baasje aan, ze zijn dol op elkaar.

Bekijk in dit filmpje hoe blij Wiggle is met zijn nieuwe leven.

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde