Steve-O, bekend van onder andere de MTV-hitserie ‘Jackass’, heeft zijn ware liefde gevonden in een straathond in Peru. Tijdens zijn reis naar het Zuid-Amerikaanse land kwam hij straathond Wendy tegen, werd op slag verliefd en besloot haar te adopteren.

Foto: video still Steve-O Facebook page

Via een video op zijn Facebookpagina vertelt hij aan zijn volgers over Wendy:

“Ik heb ware liefde gevonden in de straten van Peru. Dit is Wendy, jullie gaan ook van haar houden…”

Steve-O reisde naar Peru af om te gaan bergbeklimmen. Hij wilde een hond om hem gezelschap te houden tijdens zijn avontuur. Steve kocht wat hondenvoer en ging de straat op, op zoek naar honden. Steve-O:

“Geen enkele hond wilde iets van we weten, totdat ik Wendy tegenkwam. We klikten meteen.”

Helaas moest hij op dat moment een gebouw ingaan, waar geen honden mee naar binnen mochten, dus hij moest Wendy achterlaten en dacht haar nooit meer terugte zien. Maar later die dag, toen Steve uit een restaurant kwam waar hij had gegeten, zat de hond buiten op hem te wachten, samen met een aantal van haar hondenvriendjes.

“Ze wilden allemaal liefde hebben. Het was alsof ze de honden had verteld dat ik cool ben.”

Straathond Wendy volgde de stuntman en zijn vrienden 20 minuten lang naar hun hotel, waar Steve-O toen probeerde zijn vierpotige vriendin mee naar binnen te smokkelen. Echter werd hij gesnapt door de hotelmanager. Na een kort overleg mocht hij de hond toch even mee naar binnen nemen, om haar een bad te geven, voordat ze weer naar buiten moest.

Nadat Steve-O Wendy in bad had gedaan en haar had opgeknapt, was hij inmiddels tot over zijn oren verliefd op de lieve hond en kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om haar weer op straat te zetten. Aangezien Wendy niet in het hotel mocht blijven, zat er voor Steve niets anders op dan zelf de nacht buiten door te brengen. Hij zette een tent op in de hoteltuin, waar hij die nacht samen met Wendy sliep.

De volgende dag nam de MTV-ster Wendy mee naar de dierenarts, om haar te laten vaccineren en haar medisch te laten nakijken. Wendy heeft Steve-O vergezeld tijdens zijn bergklimavontuur. Steve-O:

“Ik hou zo veel van deze hond. Ze heeft al een vlucht naar LA. Ik ga haar de rest van mijn leven overal mee naartoe nemen.”

Steve-O staat bekend om zijn liefde voor dieren. Zo werd hij in augustus 2015 gearresteerd toen hij protesteerde tegen SeaWorld. Hij beklom een hijskraan met opblaasorka en droeg een t-shirt van de documentaire Blackfish, om zo aandacht te vragen voor het leed van orka’s in dolfinaria.

Steve O
Foto: Steve-O Facebook page

Zie hieronder hoe Steve-O en Wendy elkaar in Peru hebben gevonden:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: Daily Mail ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor