Afgelopen weekend heeft de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij Southwest Airlines 62 honden, uit het door Orkaan Maria getroffen Puerto Rico, naar Washington DC gevlogen, om daar een nieuw leven te beginnen.

62 honden
Foto: Facebook video still

In september vorig jaar werd Puerto Rico zwaar getroffen door orkaan Maria, die een groot deel van het tropische eiland verwoestte. 48 mensen vonden de dood. Nu, zo’n vier maanden na de natuurramp, hebben veel mensen nog steeds geen toegang tot elektriciteit of schoon drinkwater. Maar niet alleen mensen, maar ook dieren werden zwaar getroffen door de orkaan.

Lucky Dog Animal Rescue, een dierenreddingsorganisatie uit de Amerikaanse staat Virginia and Southwest Airlines sloten een samenwerkingsverband om de dieren op Puerto Rico te helpen. Zo bracht de vliegtuigmaatschappij al eerder voorraden naar Puerto Rico voor dierenredders ter plaatse. En nu werden dus ook 62 honden naar hun nieuwe thuis in de Verenigde Staten gebracht.

Mirah Horowitz, oprichter en directeur van Lucky Dog Animal Rescue:

“We zijn Southwest enorm dankbaar om samen met ons te werken en deze vlucht realiteit te maken. Deze vlucht redt letterlijk levens, zowel van de dieren die naar D.C. zijn getransporteerd, als de dieren die op het eiland achterblijven en de voorraden die we hebben meegebracht nodig hebben.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Linda Rutherford, Hoofd Communicatie bij Southwest Airlines:

“De verwoesting die Orkaan Maria heeft veroorzaakt in de gemeenschap van Puerto Rico is hartverscheurend. Onze werknemers wilden graag een handje helpen om San Juan te helpen door samen te werken met dierenorganisatie Lucky Dog Animal Rescue en Puerto Rico Animal Relief organisatie PR Animals, door tientallen getroffen dieren naar DC te vervoeren, waar ze hopelijk hun definitieve nieuwe thuis zullen vinden.”

Bron: World Animal News ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor