Een helikopterbemanning van de Schotse kustwacht heeft tijdens een oefening een hondje dat al 48 uur vermist was gered van een berg. Het werd een spectaculaire redding, die door de kustwacht is gefilmd.

kustwacht
Hondje Ben gered door de Schotse kustwacht | Foto: screenshot video officialCoastguard/YouTube

Ben, het geredde hondje, liep weg tijdens een wandeling vlakbij Loch Avon. Hij bleek spoorloos verdwenen en dat terwijl de weersvoorspellingen storm en winterse omstandigheden aangaven.

Trainingsvlucht

Na twee dagen onvindbaar te zijn geweest zag de kustwacht van Inverness hem op een berg zitten. Ben zat op 60 meter hoogte. Voor de kustwacht, die met een trainingsvlucht bezig was, was het een goede oefening om Ben te redden en hem de helikopter binnen te halen. Het flink onder de sneeuw zittende hondje werd bibberend de helikopter in gehesen en uiteindelijk met zijn baasje herenigd.

Most of you will have already read about wee Ben, that unfortunately spent the last 48hrs stuck up the Cairngorms. Today…

Geplaatst door Strathspey Veterinary Centre op Woensdag 13 maart 2019

Geluk gehad

Ben had het geluk dat de kustwacht een geplande wintertraining rondom deze berg ondernam. De kruising tussen een King Charles Spaniël en een Bichon Frisé werd ontdekt op het moment dat de lucht even wolkenvrij was én de helikopter net boven ‘zijn’ bergje cirkelde.

Na de succesvolle redding werd Ben direct overgebracht naar de Strathspey Vets in The Highlands. Hij bleek erg bang en onderkoeld te zijn. Inmiddels is de hond weer veilig thuis en gaat het weer erg goed met hem.

Bekijk hieronder de spectaculaire redding van Ben:

Bronnen:

©Animals Today Astrid Hazekamp


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.