Derrick is een ezel. Niks bijzonders denk je misschien, maar deze ezel staat op grote hoogte. Hij meet maar liefst 1 meter 70 en is hiermee met recht een reuze-ezel te noemen. En Derrick is bijna de grootste ezel op aarde!

Derrick
Al bij zijn geboorte was Derrick opvallend groot | Foto: screenshot video Radcliffe Donkey Sanctuary/YouTube

Met deze flinke hoogte doet Derrick niet onder voor een gemiddeld paard. Hij zit nog net een krappe 3 centimeter onder het wereldrecord. Dit record staat nu nog op naam van ezel Romulus. Die mag zeggen dat hij 1 meter 73 groot is.

Doorgroeien

Helaas voor Romulus is Derrick, een Amerikaanse mammoetezel, nog steeds groeiende en zijn eigenaren vermoeden dan ook dat hij het record van Romulus kan gaan overnemen. Derrick woont bij het Radcliffe Donkey Sanctuary in Lincolnshire (VK). Hij brengt zijn tijd door met zijn ezelvrienden (van normale grootte) en zijn mensenvrienden van de opvang.

Grote vriendelijke reus

De eigenaar van Derrick vertelt dat de ezel vanaf zijn geboorte al een erg grote en opvallende verschijning is. Hij is, zoals gezegd, nog lang niet uitgegroeid. Ezels kunnen tot hun zevende jaar blijven doorgroeien en dus heeft hij nog even te gaan. Het dier is een grote vriendelijke reus met hondeneigenschappen. Hij volgt je de gehele dag en is het liefst zo dicht mogelijk bij je in de buurt.

Bekijk hieronder een video, gemaakt op de dag dat de reuze-ezel werd geboren (februari 2014):

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Record

Op de zevende verjaardag van Derrick én indien hij is uitgegroeid, wordt er door de ezelopvang een telefoontje naar het Guinness World Records kantoor gepleegd. In de tussentijd is het wachten op deze verjaardag én de extra centimeters, zodat hij tegen de anderen kan opscheppen met zijn wereldrecord.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp