Katten en het internet zijn een ideale combinatie. En vooral kittens doen het erg goed. Zo ook een filmpje dat de afgelopen dagen vele malen werd gedeeld op de sociale media, over de redding van een Russische snelwegkitten.

snelwegkitten
De ‘snelwegkitten’ bij Kaliningrad | Foto: screenshot video

De beelden werden vastgelegd door een bewakingscamera boven de snelweg bij Kaliningrad. Te zien is hoe het verkeer langs raast, en opeens rolt er een piepklein poesje over het wegdek. Het lijkt erop dat het onder de motorkap van een auto was gekropen, want we hopen zeer dat het niet met opzet is gedumpt.

Niemand stopt
Het kleintje lijkt ineen te krimpen door het langsrazende verkeer. Iedere auto of vrachtwagen die voorbij komt zou het einde kunnen betekenen van deze onfortuinlijke snelwegkitten, maar wonder boven wonder gebeurt er niets ernstigs. Het verkeer rijdt maar door en gelukkig proberen de weggebruikers het kleine beestje te ontwijken, maar niemand stopt.

Totdat er eindelijk iemand besluit om het poesje te redden van de ondergang. Met gevaar voor eigen leven stopt een automobilist, stapt midden in de drukte uit en pakt het poesje op om het naar de veiligheid van zijn auto mee te nemen. Pas dan besef je dat je al die tijd met ingehouden adem hebt zitten kijken…

Held
Een Russische krant wist de identiteit van de redder te achterhalen: de 42-jarige Denis Degtyarev uit Kaliningrad. Hij zei over de redding:

“Hij was zo hulpeloos dat ik niet zomaar door kon rijden.”

Omdat het kleintje nog zo jong is dat het niet zonder moeder kan heeft Degtyarev zelfs gezorgd voor een goede opvang. Zijn actie leverde hem een heldenstatus op, tot huwelijksaanzoeken aan toe. De Russische krant schreef over hem:

“Zolang er maar één iemand is als Denis is nog niet alles verloren.”

En daar sluiten wij ons graag bij aan. Bekijk de bloedstollende bewakingsbeelden hieronder:

Bronnen: boredpanda, ibtimes ©PiepVandaag.nl Bart van Riel