De Vlaamse VZW Zwerfkat in Nood ontfermde zich recent over een poesje dat in Maastricht op straat werd gevonden. Omdat de regionale dierenambulance het beestje aanvankelijk niet wilde meenemen besloot Zwerfkat in Nood zelf maar om een oplossing te zoeken voor poesje Emmy. En met succes!

Emmy
Poesje Emmy | Foto via VZW Zwerfkat in Nood

Ilke Baillien van Zwerfkat in Nood stuurde PiepVandaag.nl een verslag van de redding. Emmy was gevonden door een vrouw die haar honden uitliet, maar het poesje sloeg niet op de vlucht voor de viervoeters. Er moest dus iets niet goed zijn, vandaar dat de hulp werd ingeroepen van de dierenambulance. Maar die wilde Emmy niet ophalen en dat liet Zwerfkat in Nood niet zomaar over zijn kant gaan:

“Omdat we dit zelf erg moeilijk konden verkroppen hebben we zelf met de meldkamer contact gehad. Na dit gesprek zijn we zelf maar een oplossing gaan zoeken. Dit katje mocht niet weer de straat op. Later in avond kwam ambulance toch, na onze melding, maar nu hadden we het zelf al opgelost. Zo kwam ze bij onze Nederlandse contacten binnen. Ze is veilig nu.”

Spoedoperatie
Poesje Emmy was mager, had enorme dorst te en bleek ook nog een liesbreuk te hebben, getuige een flinke bobbel aan de binnenkant van haar achterpoot. De dierenarts die het beestje onderzocht besloot meteen tot een spoedoperatie:

“De operatie verliep zwaarder dan gedacht, maar het was geslaagd! Onze Emmy is alive and kicking! Emmy was de volgende ochtend al fit en heeft haar eerste bakje voer gekregen. Ze trekt het bakje uit je handen en schrokt alles naar binnen, dus we moeten wat voorzichtig zijn. Haar vacht is in slechte conditie en stinkt. Maar ach, wat is ze aanhankelijk! Met de nodige medicijntjes, pijnstillers en vooral lekker eten en veel geborgenheid, gaat het weer helemaal goed komen met ons meisje!”

Emmy
Emmy krijgt haar eerste bakje voer | Foto via VZW Zwerfkat in Nood

Terugval
Maar plotseling ging het weer mis. Emmy kreeg een terugval:

“Gistermiddag wilde Emmy niet meer eten en wilde niet opgepakt worden. Haar blaasbreuk was weer terug. We hebben meteen onze arts gebeld, maar hij weet niet of hij deze breuk kan opereren. Hij was er al bang voor, omdat hij maar weinig spierweefsel over had om de breuk te sluiten. Gelukkig is Emmy wat aangesterkt, maar het zal zeer moeilijk worden voor Brecht onze dierenarts, en voor Emmy. Verdorie, ze ging zo goed vooruit! Het mag en kan toch niet waar zijn?”

De angst sloeg de redders van Emmy om het hart. Via Facebook werd gevraagd of mensen een kaarsje voor haar wilden branden. Of dat uiteindelijk heeft geholpen of dat Emmy het helemaal alleen met haar eigen wilskracht heeft gedaan blijft de vraag, maar al snel kwam er goed nieuws:

“We hebben hier allemaal al een vreugdedansje gedaan. De massale kaarsjes hebben geholpen, Emmy heeft ons vast allemaal gevoeld. Bedankt lieve mensen!! En hier komt dan de update van onze opvangmama: Brecht is een kunstenaar! Eigenlijk is de operatie beter geslaagd dan de eerste keer, maar… ze is nog steeds zwakjes. Hij heeft een stukje spier uit de lies als een flap over de breuk gelegd. Moeilijk, moeilijk. Maar het is hem weer gelukt. Morgen mag ik haar gaan halen. Ze hoeft niet in de bench, dus dat is al fijn voor haar. Ik hoop dat ze weer goed gaat eten, want ze heeft weer ingeboet. Vannacht weer goed gaan slapen!”

Emmy
Dat Emmy een prachtige en gezonde poes mag worden! | Foto via VZW Zwerfkat in Nood

Duimen
Het is hartverwarmend dat er mensen zijn die alles voor dieren overhebben, zoals ook weer in het geval het poesje Emmy. Laten we dan ook met z’n allen duimen dat Emmy vanaf nu alleen nog maar aansterkt en een prachtige gezonde poes wordt. Want dat heeft ze na alle ontberingen wel verdiend!

Bron ©PiepVandaag.nl Zwerfkat in Nood/Bart van Riel