Hunter is een drie maanden oude puppy, die in Michigan (Verenigde Staten) is geadopteerd door de familie McLarty. De familie en het hondje ontmoetten elkaar zo’n drie weken geleden in het asiel van de Michigan Humane Society en het was liefde op het eerste gezicht. Ze hadden nooit kunnen bedenken dat dit lieve diertje hen twee weken later van de dood zou redden…

puppy redt familie

Afgelopen woensdag, twee weken na de adoptie, begon Hunter rond middernacht enorm te piepen en zeuren. Jill McLarty dacht dat hij naar buiten wilde om te plassen. “Ik dacht, ‘okee, hij wil eruit’. Normaal gesproken tikt hij zachtjes met zijn pootje in je gezicht als hij naar buiten wil. Maar hij bleef maar huilen, dus ik zei: okee, we gaan naar buiten”.

Toen ze eenmaal buiten waren bleef Hunter huilen en piepen. Jill nam hem mee terug naar binnen, naar haar slaapkamer, en probeerde hem te troosten. Maar de puppy bleef ontroostbaar en weigerde in bed te blijven.

“Hij rende naar de keuken, dus ik volgde hem en deed het keukenlicht aan en hij zat naast het gasfornuis te huilen. Dus ik keek naar het fornuis en zag dat het gas aanstond”. Het fornuis bleek gevaarlijke gassen te lekken. Als Hunter zijn baasje niet had wakker gemaakt, zou het hele huis zijn gevuld met dat gas en hadden de bewoners kunnen stikken.

“Hij heeft ons leven gered. Er had van alles kunnen gebeuren die nacht,” zegt Jill’s echtgenoot Tim. “Het mag dan als een cliché klinken, maar het leven dat jij redt kan jouw leven weer redden”.

Nadat het gas was uitgezet en het huis uitgelucht, ging Hunter heerlijk slapen.

Bekijk hieronder een video van het dappere hondje Hunter:

id=”PF9jIv_tNZY” mode=”normal” align=”center” maxwidth=”560″]

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor