Vandaag gaan we terug in de tijd, want deelnemers aan de ‘Trafford 10k’ werden in 2017 verrast door de deelname van een ongewoon harige deelnemer. De 13 jaar oude Shetandpony Mildred ontsnapte uit haar weide en vergezelde de hardlopers aan de 10k-run vanaf de 7e kilometer tot aan de 9e kilometer.

Mildred
Mildred vergezelde de hardlopers aan de 10k-run vanaf de 7e kilometer tot aan de 9e kilometer | Foto: screenshot video Manchester Evening News

Bij de 9e kilometermarkering werd ze, door een behendige toeschouwer, uit de race gehaald. De eigenaresse van Mildred, Alison Edwards vertelde:

“De buurman belde me en zei dat mijn Shetlander deelnam aan de wedstrijd. Ik dacht dat hij me in de maling nam.”

Allison sprong meteen in de auto, maar werd direct door een verkeersregelaar tegengehouden:

“Ik mocht het wedstrijdparcours niet oprijden. Ik moest dan ook helemaal omrijden om Mildred uiteindelijk mee naar huis te kunnen nemen. Daarna heb ik het hele stuk met haar terug naar huis gelopen. Ze was zo enthousiast dat ze bijna niet te houden was. Gelukkig had ze haar halster om. Anders had ze zeker de gehele wedstrijd tot aan de finish uitgelopen.”

Succesvolle uitbreker

Het is nog een raadsel hoe Mildred uitgebroken is:

“Ze is nog nooit op deze wijze ontsnapt. Meestal sluipt ze de tuin in, eet hier en daar wat en loopt weer terug naar haar weide. Soms staat ze ineens tussen de ruinen, terwijl we haar eerder tussen de merries hadden gezet. Ze is een echte kleine Shetland-uitbreker!”

Bekijk hieronder hoe Mildred aan de loopwedstrijd deelnam:


Blij verrast

Deelnemers aan de hardloopwedstrijd waren bijna allemaal blij verrast door de onverwachte deelname van Mildred. Aidan Grant postte op Facebook:

“Bedankt voor een fantastische wedstrijd vandaag. Wat een snel deelnemersveld! Complimenten voor de mensen die de pony vingen. Ingehaald worden door deze pony was het meest bizarre dat mij tijdens deze race overkomen is.”

Mildred prettig gestoord

Mildred heeft altijd grapjes gehad, aldus eigenaresse Alison die haar vanaf veulen heeft:

“Ooit stond ze, tijdens een showwedstrijd, ineens in de wedstrijdring van de dressuurrubriek naast ons. Ze is totaal niet vervelend of gemeen. Ze is gewoon prettig gestoord!”

Bronnen:

©AnimalsToday Astrid Hazekamp