Hoewel ze er flink de gang in hadden was er geen sprake van snelverkeer, en daarom was het maar beter om ze van de weg te halen. Tijdens een rit over de snelweg bij Tilburg stuitte de politie op een man die een groepje eendenkuikens van de rijbaan probeerde te halen en besloot meteen om de hele A58 af te zetten.

A58
Veilig in de arrestantenwagen | Foto: © Politie

De eendjes waren onderweg zonder hun moeder en dat had zomaar slecht kunnen aflopen, ware het niet dat een oplettende weggebruiker de kleintjes zag en meteen stopte om ze naar een veilige plek te sturen. Maar omdat dat een onveilige situatie opleverde besloten de agenten al het verkeer stil te leggen.

Boefjes
Samen met nog een tweede passant lukte het de politie om de kuikentjes bijeen te drijven, waarna ze veilig in een arrestantenwagen geloodst konden worden. De pluizige ´boefjes´ zijn daarna naar de vogelopvang gebracht in Tilburg, waar ze beslist liefdevol verzorgd zullen worden.

Pluim
De moeder van de kuikens is niet aangetroffen en ze zal zich beslist zorgen maken over haar kroost, maar gelukkig is het goed afgelopen met de pulletjes. Namens PiepVandaag een pluim voor de weggebruikers en de politie, want zonder hun hulp was de kans dat de eendjes hun snelwegavontuur hadden overleefd nihil geweest.

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel