Spelers van het populaire spel Pokémon GO hebben onlangs tientallen in de steek gelaten dieren gevonden en gered. In het spel, dat wordt gespeeld op de smartphone, moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ermee vechten, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op diverse plekken in de echte wereld.

Pokémon GO
Geen Pokémon maar gedumpte hamsters en muizen | Foto: Pixabay

Sara Perez en Matthew Teague kwamen tijdens hun jacht op de digitale figuren in een park in Houston, in de Amerikaanse staat Texas, terecht. Maar in plaats van Pokémon, vonden ze daar in de brandende zon tientallen hamsters en muizen, gevangen in een kooi. En een eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen. Perez:

“We zagen een rare doos op de grond staan en daarin zat een kooi. In de kooi zaten in de steek gelaten hamsters, in de hitte, zonder water en met vogelzaad als voer.”

Verder zaten er babymuisjes in de kooi, die op sterven na dood waren. De meeste dieren, in totaal 27, leden aan hittestress.

Niemand
Volgens Perez riep Teague naar een eventuele aanwezige eigenaar, maar niemand kwam tevoorschijn. Perez en Teague konden het niet over hun hart verkrijgen om de diertjes in de zon aan hun lot over te laten, dus nam het stel ze mee naar huis en gaf ze water en eten.

Alle 27 dieren wisten gelukkig te overleven. Nu moesten ze nog een thuis krijgen. Perez vroeg haar vrienden op de Pokémon Go: Houston community Facebook pagina of er iemand geïnteresseerd was om de dieren te adopteren. Vier van de hamsters zijn tot nu toe geadopteerd. De lokale dierenbescherming, Houston SPCA, gaat het stel helpen met het vinden van liefdevolle families voor de overige 23 dieren.

Pokémon GO
Foto: screenshot video Zakaria Farouki/YouTube

Puppy
Opvallend genoeg is dit niet de eerste keer dat Pokémon GO-spelers dieren redden tijdens het spelen van het razendpopulaire spel. Twee andere spelers hebben in de afgelopen dagen een gewonde puppy gevonden en gered. Ze hadden het dier mogelijk niet opgemerkt als het spel ze niet in de richting van het park had gestuurd.

In Nederland is Pokémon GO nog niet officieel uitgebracht, zijn er al wel 1,3 miljoen mensen die het spel spelen. Wie weet zullen er door het toenemend aantal spelers in de toekomst wel meer dieren worden gered.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor