Het was voor de medewerkers van Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag en omstreken een enorme verrassing toen ze de chip van een net binnengebrachte poes uitlazen. Het bleek dat poes Smik afkomstig was uit Abcoude, 60 kilometer van huis verwijderd was en al ruim 2 maanden werd vermist.

Smik
Smik herenigd met baasje | ©Jos van Leeuwen via Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o.

Smik is de poes van de 9-jarige Tijmen, die eigenlijk de moed al een beetje had opgegeven zijn huisdier ooit terug te zien. Van het ene op het andere moment was Smik op 7 december verdwenen en niemand wist waar het geliefde huisdier van de familie was gebleven. Een zoekactie via Facebook mocht helaas niet baten, en de moed zakte langzamerhand in de schoenen. Tot er donderdag een telefoontje kwam uit Den Haag. Moeder Katja van Dalen is erg benieuwd hoe Smik vanuit Abcoude in Den Haag is terechtgekomen:

“Ik zou het haar zo graag willen vragen, maar dat gaat helaas niet. Ik heb haar in elk geval geen treinkaartje gegeven.”

Veel verkeer
Toen Smik enige tijd weg was heeft de familie in januari uit wanhoop een helderziende in de arm genomen, die zei beelden binnen te krijgen van veel en druk verkeer. Als deze ingeving klopt dan zou Smik dus wellicht via een openstaande vrachtauto, personenauto of transportbusje van Abcoude naar Den Haag gereisd zijn. Maar bewijs zullen ze er waarschijnlijk nooit van krijgen.

Avontuur
Dat Smik een behoorlijk ruig avontuur achter zich had blijkt wel uit het feit dat de poes flink wat gewicht had verloren. Ze werd dan ook opgemerkt toen ze in Den Haag ergens probeerde binnen te sluipen op zoek naar voedsel. De bewoner besloot gelukkig om de dierenambulance te bellen, die Smik vervolgens ophaalde. Volgens Katja van Dalen had Smik last van wat extra gewicht en is dat nu mogelijk haar redding geweest, ook omdat het niet echt een strenge winter is.

Na het uitlezen van de chip bleek dus dat baasje Tijmen met smart op Smik zat te wachten en samen met zijn moeder haalde hij zijn huisdier meteen op. Moeder Katja:

“Tijmen schreeuwde van blijdschap toen hij aan de telefoon hoorde dat Smik was gevonden.”

Gisteren poes ‘Smik’ opgehaald. Toen we aankwamen en de chip direct uitlazen, bleek de rood-witte dame helemaal uit…

Geplaatst door Dierenhospitaal en Dierenambulance Den Haag e.o. op vrijdag 19 februari 2016

 

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel