César Fares, een Argentijns kind van 9 jaar oud, liep met zijn moeder in het Andesdorp Potrerillos, toen hij een zeer jonge poema vond. Het weerloze dier liep alleen, en ze besloten om het mee te nemen en het eten en drinken te geven. De volgende dag, in de vroege ochtend, namens ze contact op met een post van het Ministerie van Milieu, Landbouw en Productie om door te geven dat ze een poema hadden gevonden.

poema
César Fares vond de jonge poema | Foto: Ministerie van Milieu, Landbouw en Productie van Argentinië

De poema is vervolgens naar een opvang voor de bescherming van wilde diersoorten (Centro de Conservación de Vida Silvestre) gebracht waar het verzorgd wordt. Het gaat, volgens de dierenartsen van de opvang, om een vrouwtje van 45 dagen oud, in goede conditie. Helaas zal de jonge katachtige niet uitgezet kunnen worden in haar natuurlijke habitat. Poema’s moeten minimaal twee jaar bij hun moeder hebben doorgebracht om een zelfstandig leven te kunnen leiden. Het diertje mag in de opvang blijven leven, waar ze alle zorg zal krijgen.

Het is onbekend wat haar verhaal is en waarom ze alleen liep. De poema wordt vaker gesignaleerd in deze regio in het Andesgebied. Deze katachtige leeft in Midden- en Zuid-Amerika en het westen van Noord-Amerika, en komt voor in alle leefomgevingen: van zeeniveau tot in het hooggebergte.

Bron ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.