In Carpendale (VS) heeft de pitbull Lou het leven gered van zijn gezin toen hun woonhuis ’s nachts in vlammen opging. Zonder de hond was het waarschijnlijk slecht afgelopen met zijn baasjes, die Lou dan ook voor eeuwig dankbaar zijn.

Lou
Pitbull Lou en zijn baasje | Foto: screenshot video

Eerder dit jaar waren Chris Julian, zijn vrouw Kelly Yarbrough en twee van hun vier kinderen diep in slaap toen hun huis om 4.30 uur op de vroege zaterdagmorgen in brand vloog. Hun hond Lou werd gelukkig wel wakker en blafte net zo lang tot de familie ontwaakte. Nog net op tijd gealarmeerd konden ze de vlammenzee ongedeerd ontvluchten.

Hoewel het huis volledig uitgebrand is en het gezin van Chris en Kelly niets meer heeft dan de kleding die ze op het moment van hun vlucht droegen, zijn ze dolgelukkig dat ze de brand allemaal overleefd hebben.

Dankbaar
Kelly vertelt dat ze dankbaar is dat de twee oudste kinderen in de nacht van de brand niet thuis waren. De twee jongste kinderen sliepen gelukkig op de slaapkamer van de ouders omdat het gezin de avond te voren gezamenlijk een film gekeken had. Het is maar de vraag of de kinderen, als ze in hun eigen kamertjes geslapen hadden, het huis tijdig  zouden hebben kunnen verlaten. Volgens Kelly is het een wonderlijk toeval dat juist Lou hen gered heeft. Het gezin heeft immers zelf eerst Lou weggehaald bij zijn vorige eigenaar die hem mishandelde. Nu heeft de pitbull hen gered.

Ook is Kelly het Rode Kruis dankbaar, dat een inzamelingsactie voor het gezin hield, evenals de buurt. Omdat het huis onbewoonbaar is en de politie nog bezig is met een onderzoek naar de oorzaak van de brand moet de familie voorlopig een ander onderkomen zoeken. Laten we hopen dat er een dan ook heel fijn mandje voor Lou klaarstaat.

Bekijk het nieuwsbericht van een Amerikaanse nieuwszender over de moedige pitbull Lou en zijn dankbare baasjes:

Bron © PiepVandaag.nl Liesbeth de Vogel