Een man in een kustplaats in Amerika heeft een pelikaan van visdraad ontdaan en daarmee het leven van de vogel gered. Een voorbijganger legde de reddingsactie vast op video.

pelikaan
Voorzichtig wordt de visdraad verwijderd | Foto: screenshot video Hinda Levin/YouTube

De man zag de pelikaan op een hek van de pier zitten. De snavel van het dier was geheel omwikkeld met visdraad, waardoor hij hem niet meer kon openen en dus ook niet meer kon eten. De voorbijganger twijfelde geen moment en besloot in te grijpen. Hij ving de vogel met zijn blote handen, hield hem voorzichtig vast, terwijl een tweede passant de visdraad van de bek afsneed met een mes.

Nadat de visdraad volledig was verwijderd keek een van de mannen in de bek van het dier om te zien of daar nog iets was achtergebleven, waarna ze de vogel vrijlieten. De pelikaan vloog direct zijn vrijheid tegemoet.

Hongerdood
Zonder de reddingsactie van de twee oplettende heren was de pelikaan zeker een langzame hongerdood gestorven. Het is onbekend waar de reddingsactie precies plaatsvond, maar naar de beelden kijkende lijkt het Florida te zijn. Deze video is opnieuw het bewijs dat er vele vormen zijn van plastics en andere kunststoffen die in het milieu gedumpt zijn die zeedieren en watervogels bedreigen. De kans bestaat ook dat de pelikaan dacht een vis te vangen die al aan de haak was geslagen, waarna zijn snavel verward raakte in de visdraad.

Bekijk de mooie reddingsactie hieronder:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor