Een hond van 10 maanden oud, genaamd Picasso, gaat door een hele spannende tijd dankzij een organisatie die honden redt uit Oregon, in de Verenigde Staten. Picasso is een mix tussen een pitbull en een terriër en werd geboren met een gezichtsdeformatie, waardoor hij eruit ziet alsof zijn snuit naar rechts gaat, terwijl zijn kaak naar links is gericht. Een mooiere naam hadden ze hem niet kunnen geven, gezien de schilderijen die Picasso maakte van dieren in vreemde vormen.

Picasso
Picasso | Foto: Facebookpagina Luvable Dog Rescue

Picasso is verder helemaal gezond, volgens Liesl Wilhardt, directeur van Luvable Dog Rescue. Hij kan eten vanuit de zijkant van zijn mond, en is een kliederige eter. Ook met water maakt hij er een zooi van.

Picasso maakte deel uit van een nest van vijf puppies die in 2016 geboren zijn in Porterville, California, bij een broodfokker. Maar de fokker kon Picasso, en zijn broer Pablo, maar niet verkopen en toen werden ze beiden naar Portville Animal Shelter gebracht. Beide honden stonden op het punt ingeslapen te worden maar gelukkig ontdekte Wilhardt op tijd hun bestaan, dankzij Shannon Corbit, een vrijwilligster van de shelter. Wilhardt:

“Ik vroeg haar of ze nog honden had met speciale behoeften, want ik vond dat we een aantal van dit soort honden konden verzorgen. Ze zei ja, er is een hond met een gezichtsdeformatie. Ik werd verliefd op zijn foto.”

Picasso
Picasso en Pablo | Foto: Facebookpagina Luvable Dog Rescue

Toen Wilhardt erachter kwam dat zowel Picasso als Pablo op de euthanasielijst stonden, adopteerde ze de honden onmiddellijk.  Dat was zo’n twee weken geleden. Sindsdien is Picasso alleen maar bekender geworden door zijn unieke uiterlijke kenmerken. De deformatie kan geopereerd worden, omdat het zich aan het uiteinde van zijn neus bevindt. Er moet eerst een tand worden verwijderd. Pas daarna worden de honden ter adoptie gesteld, als duo.

 “Ze zijn erg op elkaar gesteld. Ze steunen op elkaar voor bescherming.”

Pablo en Picasso zijn uitermate geschikt voor een actief gezin met oudere kinderen. Picasso is gelukkig, nieuwsgierig en lief. Hij heeft geen idee dat hij zo anders is.

Bron ©AnimalsToday Estefanía Pampín Zuidmeer