Tweeënhalf jaar geleden adopteerde de Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy meerdere honden tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Gelukkig hebben meer sporters een hart voor dieren. Tijdens de recente spelen in Rio de Janeiro besloot de Amerikaanse roeister Eleanor Davis Logan een bezoek te brengen aan een dierenkliniek en het plaatselijke dierenasiel.

Rio
Roeister Eleanor Davis Logan adopteerde twee katten in Rio de Janeiro (niet het kitten op de foto) | Fotocredit: Mink via Compfight cc

Dol op katten
Vorige week bracht Eleanor een bezoek aan een dierenkliniek in Rio de Janeiro: hierbij werd ze uitgebreid geïnformeerd over de honderden honden en katten die zo graag een beter leven zouden willen. Toen ze twee jonge katten ontmoette die kort daarvoor waren gered, was ze direct verliefd. Ze nam ter plekke het besluit om de katten te adopteren en over te laten brengen naar de Verenigde Staten.

Zwerfdierenopvang vanwege Olympische Spelen
Van dierenhulpverlener Oito Vidas hoorde ze dat vele zwerfdieren ontheemd waren geraakt, om plaats te maken voor het bouwen van het Olympisch park. Deze dieren werden opgevangen in het plaatselijke asiel dat speciaal voor aanvang van de spelen is gebouwd. Samen met haar collega Tessa Gobbo besloot ze hier langs te gaan om de dierenopvang te ondersteunen. Ze knuffelden met de honden en poseerden met hun gouden medailles.

Rio
Eleanor Davis Logan en Tessa Gobbo met hondje Isaquias | Foto: World Animal Protection

Het asiel wordt ondersteund door World Animal Protection en heeft tientallen honden en katten gered, in samenwerking met het organiserend comité Rio 2016 Olympic and Paralympic Games. Diverse dieren zijn genoemd naar atleten, zoals Bolt en Isaquias.

Adopteer een hond

De boodschap van Eleanor en Tessa aan hun fans en alle Brazilianen was:

‘Steun de Olympische Spelen door een hond te adopteren.’

Gouden mand
Elle Davis scoorde in Rio niet alleen een gouden medaille, maar ook een tweetal vrienden voor het leven.

Bronnen: SPCAI.org, WorldAnimalProtection.org ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde