Nog geen vier maanden oud was de kleine Fausto, een wolaapje, toen hij bruut van zijn moeder werd gescheiden en vervolgens werd gedwongen om als entertainment op te treden in een restaurant in Peru.

Fausto
Foto: ADI

Wolapen zijn echte groepsdieren en baby’s als Fausto worden in het wild ruim een jaar door hun moeder verzorgd en gevoed. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Animal Defenders International (ADI) worden de wolapen in toenemende mate ernstig in hun bestaan bedreigd door krimpende leefgebieden en illegale handel in jonge dieren. Het verhaal van Fausto is volgens hen helaas dan ook geen uitzondering.

Tweede kans voor Fausto
Gelukkig voor Fausto ontving ADI een melding van een jong aapje dat als vermaak werd ingezet bij een restaurant in Peru. Direct werd alles op alles gezet om de kleine Fausto te bevrijden. En met succes!

Net als iedere baby had Fausto nog 24 uur per dag verzorging en (moeder)liefde nodig. Die broodnodige moederliefde heeft het kleine aapje gevonden bij Panchita: een oudere vrouwelijke wolaap die, net als Fausto, in het verleden is misbruikt als vermaak bij een restaurant. Volgens ADI was het (moeder)liefde op het eerste gezicht. Zodra Fausto en Panchita aan elkaar werden voorgesteld, begonnen ze elkaar te knuffelen, kietelen en stoeien en ontstond volgens ADI-directeur Jan Creamer direct een sterke band tussen de twee:

“Het is werkelijk magisch om Fausto en Panchita samen te zien, genietend van elkaars gezelschap en beiden met een mooie veelbelovende toekomst voor de boeg.”

Nieuw thuis
Fausto en Panchita zullen hopelijk op korte termijn samen met een groep andere wolapen hun intrek nemen in een nieuw thuis in de jungle van Peru. Wil je weten hoe jij kunt bijdragen aan het nieuwe thuis van Fausto en Panchita, kijk dan op deze website voor de donatiemogelijkheden.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck