Ontroerende films over straathonden die worden gered en een metamorfose ondergaan kennen we vooral van Hope for Paws. Maar ook het eveneens in Los Angeles gevestigde Rescue From the Hart, van Annie Hart, zet zich in voor in de steek gelaten viervoeters. Onlangs wist Annie een tweetal honden te vangen dat al een tijdje over straat zwierf.

Los Angeles
©Rescue From the Hart

Hart ontving diverse meldingen over het hondenkoppel: omwonenden hadden geprobeerd ze te vangen, maar de dieren bleken te angstig. Gewapend met lekkere hapjes en vangkooien trok het team van Hart naar de plek waar de dieren te vinden waren. Het zwerversstel had duidelijk een band gevormd en was heel hecht. Het reutje bleek iets dapperder dan het teefje, maar werd steeds door haar gewaarschuwd niet te dichtbij te komen.

Met de vangkooi lukt het uiteindelijk het vrouwtje te vangen, waarna de reu zich makkelijk liet aanlijnen. Bij het opvangcentrum ondergingen ze een grondige verzorging en kregen ze namen: Monica en Chandler. Nu is het wachten op een nieuw baasje dat het onafscheidelijke stel samen wil adopteren.

Bekijk de video hier:

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde