Toen de drie poesjes uit dit verhaal bij de Kitten Rescue in Los Angeles aankwamen waren ze nog maar net een paar uur geboren. En de reden dat ze verlaten gevonden werden was ook duidelijk: Pretzel, Oliver Twist en Curley Sue waren geboren met ernstige vergroeiingen van hun pootjes.

poesjes
Pretzel | Foto: screenshot video PAWsitive/YouTube

Laura Hawthorne kreeg de drie als pleegkittens in huis. Helaas haalde Oliver Twist de eerste nacht niet, en zijn zusje Curly Sue overleed na 14 weken. Maar Pretzel bleek een vechtertje, ondanks de vele afwijkingen waarmee ze geboren is. Pretzel heeft hartruis, een abnormaal ontwikkeld skelet, ontbrekende botten in haar achterpootjes, een afwijkend bekken en een onderbeet. Maar volgens Laura Hawthorne heeft Pretzel zelf helemaal niet door dat ze anders is:

“Ik denk dat Pretzel niet doorheeft dat ze gehandicapt is. Ze heeft haar eigen manier van voortbewegen ontwikkeld en komt overal waar ze wil.”

Tranen
Eigenlijk dacht Hawthorne dat Pretzel nooit geadopteerd zou worden en een blijvertje was, maar toen Michelle Harrison een filmpje zag van het poesje was ze in één klap verkocht. Hawthorne:

“Ze was tot tranen geroerd toen ze het filmpje van Pretzel zag en besloot ter plekke dat zij de adoptie op zich zou nemen. Het was moeilijk om afscheid te nemen van Pretzel, maar ik wist dat ze naar een liefdevol huis zou gaan en hartstikke verwend ging worden.”

Liefde
Aanvankelijk was Pretzel nog erg timide en verlegen, maar al snel keerde alles ten goede. Haar nieuwe baasje Michelle Harrison:

“Ze is de grootste vrijdoos die er is, zo aanhankelijk en vol met liefde.”

Bekijk hieronder het adoptieverhaal van Pretzel en haar nestgenootjes:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel