Gregory Pletcher was samen met anderen bezig om door de orkaan Harvey getroffenen te helpen, toen hij een katje hoorde mauwen. Ze vonden een kitten onder de motorkap van een auto, die op dat moment in hoogwater stond.

kitten
Het geredde katertje Harvey | Foto (uitsnede): Gregory Pletcher/Facebook

Gregory zat, samen met Austin Summers en Cameron Shiakh, op een boot om in de overstroomde gebieden dieren en mensen te helpen. Ze waren net op weg naar een appartementencomplex toen ze de kat hoorde mauwen. De eerste gedachte was dat het geluid bij een gelijkvloers appartement vandaan kwam, dat meer dan twee meter onder water stond, maar toen ze dichterbij kwamen besefte Cameron dat het geluid uit een auto kwam. De deuren van de auto waren op slot en er zat niets anders op dan een raampje in te slaan.

Anker
Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan, en na verschillende mislukte pogingen kwam Gregory op een idee:

“We stonden ontzettend diep in het water en ik vroeg Austin om me het anker van de boot aan te geven. Met een goede zwaai lukte het om een gat in het raam te slaan.”

Ze ontgrendelden de deur, duwden de motorkap open en vonden een piepkleine kitten bovenop de motor. Het beestje, Harvey genoemd, werd in de boot getild en voorzichtig geïnstalleerd in een reddingsvest. Na ongeveer een uur was de kitten comfortabel genoeg om eruit te kruipen en de boel te verkennen.

Dolgelukkig
Cameron heeft zijn hond verloren door de overstromingen en vooral zijn dochtertje had het hier erg moeilijk mee. Cameron bracht daarom Harvey mee naar zijn huis in Texas en het gezin is dolgelukkig met het geredde katertje.

Bron: Love Meow ©AnimalsToday.nl Sophie Janssen