Eigenlijk staan katten erom bekend dat ze een broertje dood hebben aan water. Iedere katteneigenaar kent wel momenten dat zijn of haar kat op een grappige, geschrokken manier reageert op regen of een plas op straat. Maar niet alle katten hebben een hekel aan een natte vacht, getuige het filmpje dat we graag met jullie willen delen.

water
Waterrat of waterkat? | Foto: screenshot video

Van de wilde katachtigen in de natuur is bekend dat vooral de tijger goed kan zwemmen en een bad niet uit de weg gaat. Van de huiskatten is de Bengaal – een ras ontstaan in de jaren ’50 van de vorige eeuw door kruising tussen de Bengaalse tijgerkat en de gewone huiskat – een echte ‘waterrat’, die graag onder de douche staat of zelfs mee in bad wil.

Maar doorgaans is het contact tussen katten en water minimaal, op drinken na en een beetje spelen met druppels uit de kraan. Voorzichtig voelen ze met een pootje aan het water en trekken dat vervolgens snel terug. Niet voor niets wordt een plantenspuit wel eens gebruikt om katten iets af te leren, hoewel het de vraag is of dat een prettige methode is.

Baantje trekken
Gezien de vermeende hekel die katten hebben aan een natte vacht verbaasden we ons erover dat er op het internet heel wat filmpjes te vinden zijn met katten die zich juist helemaal thuis voelen in het water. Of het nou om de badkuip of het zwembad gaat; ze gedragen zich als een vis in het water.

Zo ook in het onderstaande filmpje. Sommige katten trekken rustig een baantje in het privézwembad en het is duidelijk dat ze dat zonder enige weerstand doen en uit eigen vrije wil. En natuurlijk is ook een lopende kraan een bron van veel speelplezier. Dus voor alle kattenliefhebbers: kijk en verbaas je over deze minder bekende kant van sommige van onze trouwe muizenvangende huisgenootjes:

Bron © PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.