Een feestje om de dag mee af te sluiten kan geen kwaad vandaag, dus vieren we dat in De Biesbosch de jongste visarend van drie visarendkuikens uit hetzelfde nest toch nog in leven is!

visarend
Visarend | Foto (illustratief): publiek domein

Boswachters hadden de moed vrijwel opgegeven, toen de jongste van het stel pasgeboren visarenden al een tijd niet meer was waargenomen. Het dier werd doodgewaand, vermoedelijk omgekomen, maar dat bleek een ernstige vergissing. En een dubbele opluchting, want behalve dat het dier nog leeft zijn er zijn dus ook nog plekken in Nederland waar dieren ongestoord hun gang kunnen gaan, buiten het zich van mensen.

Fijn
Boswachter Thomas van der Es geeft op Twitter met liefde toe dat hij er helemaal naast zat:

Nieuwe broedvogel
De visarend was in Nederland tot 2016 geen broedvogel, toen voor het eerst een paartje in het Nationaal Park De Biesbosch ging broeden. Zij kregen een jong en een jaar later in juni 2017 waren er twee broedparen met zes jongen. Bij het Naardermeer was er in 2017 een overzomerend paartje visarenden. Er worden ook trekkende visarenden waargenomen (Wikipedia).

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.