Hondje Gobi is gevonden en terug bij zijn baasje! Ze maakt het goed, al heeft ze last van een pootje. Een paar weken geleden werd hondje Gobi wereldnieuws. Het dier volgde de Schot Dion Leonard tijdens een 169 kilometer lange loopwedstrijd dwars door China. Gobi verdween en men was bezorgd dat ze mogelijk het slachtoffer was geworden van de vleeshandel.

hondje Gobi
Gobi | Foto: Bring Gobi Home Facebook page

Op de speciaal opgerichte Bring Gobi Home facebookpagina schreef Leonard “Ik ben er kapot van en doe mijn best om positief te blijven denken voor haar”. Het hondje verbleef tijdelijk in een huis in Urumqi voordat ze 120 dagen in quarantaine gaan.

Dierenbeschermers vreesden dat Gobi de dupe was geworden van zogenaamde vleesdieven. Wendy Higgins van Humane Society International:

“Het is erg zorgwekkend dat Gobi vermist is in China, waar tussen de tien en twintig miljoen honden jaarlijks om het leven worden gebracht voor de hondenvleeshandel. Honden en katten worden in China massaal gestolen: ook huisdieren die vaak hun halsbandje nog aan hebben wanneer ze afgeslacht worden.”

Higgins drukte haar bezorgdheid uit over honden in China:

“We hopen dat Gobi veilig is en we weten dat China’s dierenliefhebbers en asielen er alles aan doen om haar te vinden, maar haar verdwijning is een ontnuchterende herinnering aan het vreselijke lot dat kwetsbare honden in China kan treffen. Hoe sneller deze wrede praktijken tot het verleden behoren, hoe beter.”

Leonard gaf de moed echter niet op:

“We hebben een team van vrijwilligers en buurtbewoners van Urumqi die Gobi actief aan het zoeken zijn, maar het is als een naald in een hooiberg. We moeten ervoor zorgen dat we alles doen om dit fantastische kleine hondje te vinden. Ik dank jullie allemaal vanuit de bodem van mijn hart voor jullie steun en hulp.”

Op de Facebookpagina werd meer dan 5.800 euro ingezameld. Nu dat Gobi gevonden is zal het geld gedoneerd worden aan dierenasielen en hondenprojecten.

Leonard deelde zijn blijdschap met de wereld via de facebookpagina. Gelukkig was het voor Leonard en Gobi een happy end!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: Brabants Dagblad ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.