Na de verwoestende dambreuk in Oekraïne heeft opvang Pegasus heel veel dieren uit het overstromingsgebied gered. En daarvoor had Pegasus nieuwe hondenhokken en extra verblijven nodig. In juni was House of Animals in Oekraïne. Toen zag het team met eigen ogen hoe hard de verblijven nodig zijn. Daarom hebben we vanuit House of Animals besloten om financieel bij te dragen aan de bouw van de hondenhokken en de resterende verblijven. 

hondenhokken
Hondenhokken voor dieren uit het overstromingsgebied in Oekraïne | Foto: Pegasus

Op de foto’s is de beginfase van de bouw van de verblijven te zien. Het team van House of Animals vindt het zo spannend, en kan niet wachten tot alles af is. De opgevangen dieren gaan hier veel aan hebben. Ze hebben al zo verschrikkelijk veel ellende achter de rug, en het is zo fijn om bij te kunnen dragen aan hun welzijn! Het finaniëren van de hondenhokken doet House of Animals trouwens niet alleen. Er is een sponsor die ook meehelpt, binnenkort zal House of Animals hierover meer berichten.

Hondenhokken
Beginfase bouw hondenhokken | Foto: Pegasus

Pegasus heeft veel dieren gered uit het overstromingsgebied

 

700 dieren

Sinds het uitbreken van de oorlog redt Pegasus zoveel mogelijk honden van de straten. In Pegasus in Dnipeopetrov, het oosten van Oekraïne, leven zo’n 700 dieren: honden, katten, wolven, wasberen, bokken, bevers, varkens, geiten, schapen, pony’s, ezels, muildieren, koeien, paarden, kamelen, wolven en wilde vogels. Heel erg indrukwekkend het brede scala aan dieren dat Pegasus verzorgt. En met zoveel dieren is er ook veel noodhulp nodig.

House of Animals helpt dieren in Oekraïne: Pegasus en de oorlog (video)

Al eerder hulp aangeboden

House of Animals heeft Pegasus al eerder geholpen met het renoveren van bestaande hondenhokken, want een groot deel was verrot en had geen dak. Om meer honden te kunnen huisvesten moesten ze de hokken renoveren en dat hebben ze inmiddels gedaan. Dankzij een donatie van House of Animals, Grietje en Jolien van HUP – Help Ukrainian Pets en WINGS for Animals konden ze gerenoveerd worden.

Dagenlang bombardementen vlakbij opvang in Dnipr, Oekraïne

 

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer