House of Animals biedt al maandenlang noodhulp aan opvang Pegasus in Oekraïne, die meer dan 700 dieren huisvest. Daarnaast redt Pegasus sinds het uitbreken van de oorlog zoveel mogelijk honden van de straat. En op dit moment hebben ze het erg moeilijk door de aanhoudende bombardementen.

opvang Pegasus
Dagenlang bombardementen vlakbij opvang in Dnipr, Oekraïne | Foto: Opvang Pegasus

In Pegasus in Dnipeopetrov, het oosten van Oekraïne, leven zo’n 700 dieren: honden, katten, wolven, wasberen, bokken, bevers, varkens, geiten, schapen, pony’s, ezels, muildieren, koeien, paarden, kamelen, wolven en wilde vogels. Heel erg indrukwekkend het brede scala aan dieren dat Pegasus verzorgt. En met zoveel dieren is er ook veel noodhulp nodig.

Bombardementen vlakbij opvang

Helaas zijn er al dagenlang bombardementen in de omgeving. House of Animals heeft contact met Olga en zij vertelt over de verschrikkingen. De sirenes loeien al dagen…er zijn drie explosies geweest in de omgeving en ze zien de oorlogsvliegtuigen steeds vliegen. En in de tussentijd probeert Olga voor straathonden te zorgen. Toen de explosies begonnen kreeg ze het niet voor elkaar, maar nu probeert ze de dieren ’s nachts te eten te geven. De honden zijn bang en gestrest, net als de mensen, door al het oorlogsgeweld.

Duizenden dieren zwerven op straat, dieren die door de oorlog aan hun lot zijn overgelaten en geen plek hebben om heen te gaan. Olga vraagt mensen in de omgeving om aardiger te zijn voor de dieren die op straat leven, want zij hebben hulp zo hard nodig. Olga:

“De situatie is echt heel moeilijk, de bombardementen gaan maar door, nu vijf dagen op een rij, het is echt heel moeilijk, we slapen niet ’s nachts, we zitten voortdurend in spanning, maar we houden het vol en geloven in onze overwinning en dat alles snel zal aflopen.”

Hondenhokken

House of Animals heeft Pegasus recentelijk geholpen met het renoveren van hun hondenhokken, want een groot deel was verrot en had geen dak! Om meer honden te kunnen huisvesten moesten ze de hokken renoveren en dat hebben ze inmiddels gedaan! Dankzij noodhulp van House of Animals.

Opvang Pegasus
Liggende hond in hondenhok | Foto: Pegasus

Dankzij een donatie van House of Animals, Grietje en Jolien van HUP – Help Ukrainian Pets en WINGS for Animals konden de hondenhokken gerenoveerd worden.

De mensen van Pegasus zijn zo ontzettend moedig, ze blijven de oorlogsslachtoffers helpen, en zelfs in dagen dat de sirenes loeien doen zij alles wat ze kunnen om zoveel mogelijk dieren te redden. House of Animals blijft Pegasus steunen met haar missie.

Help je mee?

  • Blijf de dieren in nood alsjeblieft steunen: klik hier
  • Dit verhaal was ook te lezen op Facebook

©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer