In Zuid-Korea zijn 64 honden uit een vleesfabriek gered. De dieren zaten opgesloten in kleine hokken en werden gebruikt om te fokken voor het vlees. Veel van de honden waren ondervoed en mishandeld, hun leven was volkomen uitzichtloos.

vleesfabriek
64 honden zijn gered uit een vleesfabriek | Foto: screenshot video

De dieren werden ontdekt door dierenrechtenorganisatie Humane Society International HSUS. De organisatie kreeg het voor elkaar een deal te sluiten met de eigenaar van de fabriek. In ruil voor de vrijlating van de honden gaat HSUS International de man helpen zijn fabriek om te bouwen tot een soort kas waar gewassen en planten verbouwd kunnen worden. Het maken van dit soort afspraken zou tegenwoordig steeds makkelijker gaan omdat de vraag naar hondenvlees afneemt. Daarbij worden de fabriekseigenaren onder druk gezet door dierenbeschermers.

Het is niet de eerste keer dat de HSUS actie onderneemt om een fabriek te laten sluiten. Mei vorig jaar kreeg de organisatie het voor elkaar de eigenaar van een hondenvleesfabriek te overtuigen voortaan groente te verbouwen als humaner alternatief voor hondenvlees. Jaarlijks zouden zeker 2 miljoen honden worden gedood in Zuid-Korea voor hun vlees.

Alle 64 honden die nu gered zijn gaan in ieder geval een nieuw leven tegemoet. Ze worden overgebracht naar San Francisco in Amerika waar dierenwelzijnsorganisatie SPCA zich over de dieren zal ontfermen. Deze organisatie zet zich al 147 jaar in voor verwaarloosde en mishandelde dieren en probeert zoveel mogelijk mensen te motiveren een hond te adopteren. SPCA zal er zorg voor dragen dat alle geredde honden een liefdevol huis gaan vinden.

Bron @PiepVandaag.nl