Meer dan 90 honden die bestemd waren voor het slachthuis zijn vorige week gered door de Chinese organisatie Plush Bear. De dieren zijn gekocht met geld dat door donateurs is ingezameld en overgebracht naar het asiel. Het ingezamelde geld was genoeg om 80 honden op te halen, maar Plush Bear kocht gelijk een nieuwe zending van 12 honden op, die dezelfde dag in het slachthuis arriveerde.

Plush Bear
Honden die gered zijn van de slacht worden overgebracht naar Plush Bears Shelter | © Plush Bear

De vele honden die dankzij Plush Bear zijn gered, is een gruwelijk einde bespaard gebleven. De manier waarop de dieren voorafgaand aan de slacht worden gehouden, is echter ook erbarmelijk. Veel honden die afgelopen week in het Plush Bears Shelter binnen kwamen zijn dan ook in slechte conditie. Ze zijn mager en lijden aan allerlei ziektes. Soms is dit ook de reden dat ze in de hondenvleeshandel terecht zijn gekomen; eigenaren willen geen dierenartskosten voor hun zieke hond betalen.

Het oplappen van de dieren gaat een tijd duren en sommige honden zullen het desondanks niet redden. De honden die wel opknappen krijgen dankzij de goede zorgen van de activisten een nieuw en veilig leven.

Geredde honden uit het slachthuis komen aan bij het asiel van Plush Bear:

Door de ruwe behandeling van de hondenhandelaren hebben sommige honden nare, ontstoken wonden. Deze zijn direct na aankomst behandeld. Ook zijn de honden gevaccineerd, waar nodig geschoren en hun aangetaste huid ingesmeerd. De gezondheid van de dieren is momenteel het belangrijkste, daarna bekijkt men welke honden in aanmerking komen voor adoptie.

De honden worden uitladen:

Naast de bijna honderd honden, heeft Plush Bear vorige week ook vijf katten gered. De dieren zijn gekocht op de markt voor € 63,50. Hoewel het kopen van honden en katten die bestemd zijn voor de slacht de handel wellicht in stand helpt te houden, kunnen op deze manier grote aantallen dieren worden gered die anders geen enkele kans hebben.

Plush Bear is opgericht door een jonge, Chinese activiste. Het afgelopen half jaar heeft de organisatie grote hoeveelheden honden gered, die anders geslacht zouden zijn. De geredde dieren verblijven in het asiel van Plush Bear waar ze (medische) verzorging krijgen. In samenwerking met dierenhulporganisaties in Europa worden sommige dieren geadopteerd, waaronder in Engeland. Candy Cane Rescue ontfermt zich bijvoorbeeld met name over geredde greyhounds. Lees ook het verhaal van de geredde greyhound Snowy.

Bron: Plush Bears Shelter ©Animals Today Angelique Lagarde