Snowy leefde jarenlang tussen het vuilnis, en sleepte zijn gebroken achterpoten met zich mee. Deze week is hij gered door Candy Cane Rescue en zal deze Chinese greyhound eindelijk de medische verzorging en liefde krijgen die hij zo nodig heeft.

greyhound
Snowy krijgt een rolstoel | Foto: Candy Cane Rescue/Facebook

Snowy sleet zijn leven op een vuilnisbelt in China en zijn eigenaar keek niet naar hem om. Toen hij nog maar twee maanden oud was viel hij van grote hoogte en brak zijn twee achterpoten. Het is onbegrijpelijk, maar zijn baasje bracht Snowy niet naar de dierenarts en liet het arme dier aan zijn lot over. Twee lange jaren sleepte Snowy zich voort. Gelukkig is hieraan nu een einde gekomen. De eigenaar van Snowy werd getraceerd en hij ging ermee akkoord dat Candy Cane Rescue de windhond over zou nemen.

greyhound
De dierenarts onderzoekt Snowy | Foto: Candy Cane Rescue/Facebook

Rolstoel
Uiteraard is Snowy direct nagekeken door dierenartsen. Zijn achterste en poten zien er vreselijk uit, met lelijke wonden: het dier moet zeer veel pijn hebben geleden. De dierenartsen besluiten nog over de beste behandelmethode, maar het ziet ernaar uit dat Snowy’s achterpoten geamputeerd zullen worden en hij een eigen rolstoel krijgt aangemeten.

greyhound
Snowy is er vreselijk aan toe | Foto: Candy Cane Rescue/Facebook

Pijnvrij plezier maken
Hoewel Snowy een vreselijk leven heeft gehad, is het dier wonderwel heel vrolijk en lief. Alle aandacht van de medewerkers en dierenartsen laat hij graag over zich heen komen. Zijn wil om te leven is zo groot, dat hij zich ook met een rolstoel waarschijnlijk prima kan redden en eindelijk plezier in het leven zal krijgen. Op haar Facebookpagina schrijft de dierenhulporganisatie:

“We gaan er alles aan doen om de pijn weg te nemen en hem een goede kwaliteit van leven te bieden.”

Greyhounds gered uit China
Candy Cane Rescue vangt windhonden op die gered zijn uit de Chinese hondenvleeshandel en herplaatst ze bij dierenliefhebbers in Europa. Greyhounds worden vanuit Ierland, Groot-Brittannië en Australië verkocht aan China voor hondenraces. Daar worden ze onder vreselijke omstandigheden gehouden en, zodra ze niet hard genoeg meer rennen, verkocht om op gruwelijke manieren gedood en daarna opgegeten te worden. Diverse organisaties zetten zich in voor de dieren in de hondenvleeshandel, zoals de Animal Hope and Wellness Foundation van Marc Ching, waarover meer te lezen is op Animals Today. Candy Cane Rescue is gespecialiseerd in de opvang van greyhounds.

Bron: Candy Cane Rescue ©AnimalsToday.nl Angelique Lagarde