Wandelaar Zachary Anderegg vond in de Amerikaanse staat Arizona een uitgemergelde hond in een kloof van 106 meter diep. Hij vermoedde dat het dier door iemand was achtergelaten: als het zo diep was gevallen had het zeker iets gebroken. Het was voor de hond, later Riley genoemd, onmogelijk op eigen kracht de kloof te verlaten, en zonder de komst van Anderegg was het arme dier een langzame dood gestorven.

kloof
Riley, screenshot

Eerst liet Anderegg voedsel , water en een handdoek achter voor de hond die er zeer slecht aan toe was. Daarna haalde hij materiaal om Riley te bevrijden. Al abseilend ging hij weer naar beneden en bracht Riley in een draagmand naar boven. Na een tijdje bij een dierenkliniek te hebben doorgebracht mocht Riley mee naar zijn nieuwe huis, Anderegg had zijn hart aan hem verpand. Hoewel niemand weet wat er precies met Riley gebeurde voor zijn vreselijke avontuur, is het een wonder dat hij net op tijd gevonden is en alsnog een gouden mand heeft gekregen.

Deze reddingsactie vond al een tijdje geleden plaats, maar verdient zeker een plekje in de positieve dagafsluiter van PiepVandaag.nl

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde