Medewerkers van een boorplatform op 220 kilometer van de kust in de Golf van Thailand zagen de hond terwijl ze op het platform af kwam zwemmen. Vermoedelijk heeft ze een lange weg afgelegd voordat de medewerkers haar vonden, want ze had veel vocht verloren en was uitgeput van de tocht.

220 kilometer
Boonrod werd uit zee gered op 220 kilometer van de kust  | Foto: screenshot video Vitisak Payalaw via Viral Press/YouTube

De hond greep zich vast aan een van de buizen van het boorplatform. Het kostte de medewerkers een kwartier om een touw om het lijf van de hond te krijgen. Nadat ze haar omhoog hadden getild werd ze voorzien van een grote bak water en stukjes vlees. De ongeveer vier jaar oude hond kreeg als bijnaam ‘Boonrod’, wat Thais is voor overleven dankzij een goed karma.

Geplaatst door สาคร คำภิระแปง op Donderdag 25 april 2019

Goede gezondheid

Boonrod verbleef twee dagen in een kennel op het platform om bij te sterken. Na een controle door de dierenarts die is aangesloten bij Watchdog Thailand bleek dat ze in goede gezondheid verkeert. Het is niet zeker hoe de hond in het water terecht is gekomen, vermoedelijk is ze van een vissersboot gevallen.

Vitisak Payalaw, een van de medewerkers, haalde Boonrod uit het water en deelde een video. Bekijk de beelden hieronder:Adoptie

Vitisak Payalaw wil Boonrod graag adopteren als hij terugkomt van het platform eind april. Op dit moment verblijft Boonrod nog in het Smile Dog House om aan te sterken onder het oog van gekwalificeerd personeel.

Boonrod heeft een eigen Facebookpagina gekregen en heeft inmiddels al ruim 18.000 volgers:

Geplaatst door Boonrod-บุญรอดหมาอ่าวไทย op Donderdag 25 april 2019

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Emma Kemp


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.