Regelmatig komen we berichten tegen over vriendschappen tussen verschillende diersoorten. Dit is het verhaal over een boxer en een jong vogeltje. De eigenaars van boxer  Rusty vonden het beestje, waarschijnlijk uit het nest of van een tak gevallen.

vogeltje
Rusty en kleine vriend | Foto: screenshot video Rusty The Gentle Giant/Facebook

Rusty was ook degene die Jurgita Peciulaityte attent maakte op het vogeltje, toen Peciulaityte aan het werk was in haar houtbewerkingsatelier. Ze omschreef het geblaf van Rusty als nieuwsgierig, en zeker niet agressief.

Nest in kamerplant
Toen ze de vogel vond besloot Peciulaityte om voor het diertje te zorgen. Ze kocht meelwormen en maakte een  nest in een kamerplant. Het vogeltje begreep het en slaapt er ’s nachts in. Hoewel Peciulaityte goed weet hoe ze het dier moet opvangen is het niet aan te raden om dit zelf te doen. Beter is om contact op te nemen met een vogelopvang in de buurt, of met de dierenambulance.

Rusty
Behalve de aandacht van Jurgita Peciulaityte kreeg het vogeltje ook die van hond Rusty. Meer en meer leek er een band te ontstaan tussen de twee, waarbij Rusty zich opstelt als een soort vader. En het vogeltje accepteert de vriendschap door veilig weg te kruipen bij grote vriend Rusty.

Geintje
Naast tedere momenten kunnen de twee ook spelen met elkaar, waarbij Rusty als een goede vader ook zo nu en dan een geintje uithaalt met het vogeltje. Maar dat hoort er allemaal bij als je vrienden bent. Bekijk hieronder het moment dat Rusty nog wat moet wennen aan het in hem gestelde vertrouwen, maar dat zijn vogelvriendje stand houdt:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel