Hond Louie was ten dode opgeschreven. Hij leefde op een Zuid-Koreaanse hondenfarm en zou onder gruwelijke omstandigheden gedood worden. Dankzij dierenwelzijnsorganisatie Humane Society International (HSI) werd Louie echter gered en inmiddels woont hij zelfs bij een liefdevol gezin.

vleeshond
Louie werd gered van een hondenfarm in Zuid-Korea | Foto: schermafdruk video

De handel in hondenvlees staat bekend om de extreem gruwelijke behandeling van de dieren die er het slachtoffer van worden. Dierenwelzijnsorganisaties die in Azië actief zijn, doen er dan ook alles aan deze horrorpraktijken te stoppen. Zij zetten zich in om de politiek en de publieke opinie te beïnvloeden en vleeshondenhouders ertoe te bewegen hun farms te sluiten.

Door deze inspanningen loopt het voor sommige honden uit de vleesindustrie uiteindelijk toch nog goed af. Humane Society International kreeg het voor elkaar dat een hondenfarm in Zuid-Korea de deuren sloot, en redde daar onder meer hond Louie van een verschrikkelijk bestaan. Inmiddels woont hij in de Verenigde Staten en geniet van het leven. Kitty Block, voorzitter van HSI:

“Toen we voor het eerst in Louies hok keken, zagen we zijn vuile, vervilte vacht. Het was zo erg dat zijn haar in de kooi verstrikt raakte, waardoor hij zich niet meer kon bewegen. Dankzij de steun van dierenliefhebbers konden we hem gelukkig helpen. Nadat Louie in veiligheid was gebracht, kreeg hij medische zorg en een broodnodige knipbeurt. Nu geniet hij van de fijne dingen in het leven met zijn nieuwe gezin. Hij houdt van rennen in de poedersneeuw en nieuwe vrienden maken. Het liefst eet hij zijn buik zo vol dat hij daarna een dutje moet doen. Zie hier Louies reis van hondenfarm naar familie!”

Bron: Humane Society International ©Animals Today Mirjam Förch