De Mastin Español Gus werd in september gevonden door een voorbijganger. Gus was destijds ondervoed, uitgedroogd en had een open hoofdwond, opgelopen door mishandeling. Eenmaal in behandeling bij de dierenarts bleek de schade erger dan gedacht: Gus had door de klappen een schedelfractuur opgelopen en op röntgenfoto’s werden ook meerdere onbehandelde breuken zichtbaar.

Mastin Español
Gus wordt nu een gelukkige reus | Foto: Save a Mastin

De stichting Save A Mastin (SAM) besloot Gus te helpen bracht hem naar een gastgezin waar hij langzaamaan kon herstellen. In september kon je op PiepVandaag al het artikel ‘De vriendelijke reuzen van Spanje’ lezen, over de Mastins en over Gus. Mede dankzij de donaties kon Gus onderzocht en geholpen worden!

Beschadigd
De externe wonden heelden snel. Maar van binnen bleek Gus beschadigd door alle mishandelingen. De jonge hond (20 maanden!) heeft in zijn korte leven zoveel te verduren gehad dat hij emotioneel beschadigd is en kon vanwege zijn gedragsproblemen niet zomaar geadopteerd worden. De arts adviseerde om hem in te laten slapen, maar dit kon SAM niet laten gebeuren.

Er werd contact gezocht met de Birkett-Smith Animal Sanctuary en met hulp van nieuwe donaties en ‘Paws on the Move‘ kon Gus reizen naar Engeland.

Eerste stappen
Afgelopen week arriveerde Gus in de Sanctuary waar er met veel inzet en liefde voor hem gezorgd gaat worden, zodat hij eindelijk mag gaan genieten van zijn leven! Er zijn nog een hoop onderzoeken en behandelingen noodzakelijk maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet!

Namens Save a Mastin ontzettend bedankt voor degenen die het verhaal van Gus hebben gelezen, zich het lot van de Mastins in Spanje aantrekken en op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan het herstel van Gus.

Save a Mastin

©PiepVandaag.nl