In Libanon hebben vrijwilligers van de dierenreddingsorganisatie Animals Lebanon een jakhals weer vrijgelaten in de natuur, nadat ze hem weer gezond hadden gemaakt. Het wilde dier werd ernstig gewond gevonden. Een team van vrijwilligers heeft hun tijd en energie aan het dier gewijd, om hem weer gezond te krijgen en te laten herstellen.

jakhals
Foto: video still

Hondachtige
Op onderstaande video is te zien hoe zijn verzorgers hem in een kennel zetten en vrijlaten in de natuur, waar hij hoort. De jakhals is een middelgrote hondachtige uit de groep Canis, waartoe ook de hond, de coyote en de wolf toe behoren. Jakhalzen hebben de reputatie van aaseters, maar jagen ook op kleine zoogdieren. Tijdens het jagen werken ze vaak samen met andere jakhalzen, voornamelijk hun partners. Ze jagen vooral tijdens de schemer en in de nacht.

Jakhalzen leven in Afrika, Zuid-Azië en Zuidoost Europa. In januari 2016 is er echter ook meerdere malen een jakhals op de Veluwe waargenomen. Het is niet bekend of deze goudjakhals is uitgezet of dat het dier zelfstandig naar de Veluwe is gekomen.

Bekijk hieronder de video van de vrijlating van de jakhals in Libanon:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Bron: One Green Planet ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor