Toen Mike Jivanjee twee jaar geleden een jonge gans redde die dreigde te verdrinken in Lake Oswego in Oregon (VS), kon hij niet weten dat dit een liefde voor het leven zou worden.

gans
Kyle en Mike | Foto: screenshot video CBS Evening News/YouTube

Mike nam het gansje mee naar huis om te verzorgen en noemde haar Kyle. Het doel was om Kyle vrij te laten als ze helemaal was hersteld, maar dat pakte heel anders uit. Kyle raakte zo gehecht aan haar redder dat ze hem al twee jaar niet meer uit het zicht laat. Mike Jivanjee:

“Ik heb het echt geprobeerd. Met de auto reed ik Kyle naar de middle of nowhere en liet haar daar los. Maar zodra ik thuiskwam was zij er ook alweer. Er is echt niets aan te doen.”

Jaloers
De 5 kilo wegende Canadese gans maakt ook waar dat ganzen geweldige ‘waakhonden’ zijn. Wanneer Kyle het gevoel heeft dat er minder vriendelijke mensen over de vloer komen bij Mike laat ze dat luid gakkend weten. Opvallend is dat de gans daarbij vooral jaloers lijkt op vriendinnen van Mike.

Hoewel Mike voor de buitenwereld overkomt als een stoere keren, geeft hij toe dat de liefde voor Kyle ook bij hem aanwezig is. Zijn pogingen om Kyle ergens achter te laten ziet hij dan ook meer als een goede oefening voor de gans.

Bekijk hieronder het verhaal over mens Mike en gans Kyle en hun bijzonder vriendschap:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel